Ce trebuie să știi despre montajul aerului condiționat și întreținerea lui?

În zilele toride de vară, un aparat pentru răcorirea atmosferei poate să fie o soluție salvatoare, poate chiar absolut necesară. Deși este un aparat foarte folositor, puțini dintre cei care îl achiziționează se interesează despre cum ar trebui montat. Mai mult decât atât, puțini înțeleg faptul că aparatul de aer condiționat are nevoie de întreținere. Recomandabil este ca toate aceste operațiuni să fie realizate de un expert, preferabil un electrician din București. Faptul de a lăsa un profesionist să lucreze este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru longevitatea unui aparat de acest gen.

Ce trebuie să știi despre montajul aerului condiționat și întreținerea lui

Montaj aer condiționat – Cum și unde montăm aparatul de aer condiționat?

Suntem atât de obișnuiți cu noțiunea de aer condiționat, încât tindem să credem că acesta este un aparat foarte ușor de montat. În realitate însă, procesul poate fi destul de complex și chiar sensibil. Aceasta este unul din motivele pentru care este recomandat să apelezi la un expert sau o echipă de profesioniști atunci când montezi aparatul AC.

Când vine vorba de montajul aerului condiționat trebuie să se țină cont de câțiva factori. Nu te aștepta să poți monta aparatul de aer condiționat la jumătatea peretelui. Amplasamentul acestui aparat se va face  mereu la 7-10 cm distanță de tavan. De asemenea, trebuie să fii conștient de faptul că aparatul de aer condiționat nu poate fi montat într-o singură cameră pentru a răcori toată casa. Pentru a obține o temperatură uniformă, este necesară montarea unui aparat în fiecare cameră.

montare aer conditionat

Despre montajul unui astfel de aparat în baie sau bucătărie însă, recomandările nu sunt cele mai bune. Montat în astfel de medii, aparatul de aer condiționat poate avea de suferit și să înceteze să funcționeze corespunzător într-un timp relativ scurt. Cel mai bine este să discuți pe pagina de internet https://electrician365.ro/service-aer-conditionat/ cu un electrician din București înainte de a instala un astfel de aparat în baie sau bucătărie.

De ce si cât de des se face igienizarea aerului condiționat?

Pe lângă montajul aerului condiționat, o persoană care vrea un astfel de aparat trebuie să știe că întreținerea lui este una destul de complexă, dar deosebit de importantă. În primul rând, aceasta  este o condiție pentru asigurarea sănătății familiei. Bateriile, praful și alergenii eliberați în aer atunci când aparatul de aer condiționat nu este curat, pot provoca alergii sau chiar boli.

instalator aer conditionat bucuresti

Un alt motiv pentru care curățarea aerului condiționat este necesară, este buna funcționare a acestuia. Un astfel de aparat, care nu este întreținut corespunzător va ceda destul de ușor. Se pot crea depuneri, iar circuitele sau filtrele se pot înfunda. Astfel clientul va ajunge să se plângă deoarece în relativ scurt timp aparatul, fie nu va mai reuși să răcească aerul, fie nu va mai funcționa deloc. Pentru o întreținere corespunzătoare, este mai bine să apelezi la profesioniști.

De ce să apelezi mereu la specialiști pentru intervenții electrice la domiciliu?

Atunci când încearcă singuri să instaleze aparatul de aer condiționat sau să execute o lucrare de întreținere a aparatului, mulți oameni ajung să facă tot felul de improvizații. Deși posibil ingenioase, nu vor contribui la o bună funcționare a acestuia. Iată AICI de ce ai nevoie de un electrician din București pentru a ajuta cu o instalare corectă a aparatului sau pentru a executa lucrările de întreținere necesare.

Sistemul de funcționare al unui astfel de aparat de răcire a atmosferei este mai complex decât pare la prima vedere. Un electrician din București bine instruit, cunoaște secretele și vulnerabilitățile fiecărui aparat de aer condiționat. Astfel este în stare să îl monteze sau să execute o lucrare de mentenanță de cea mai bună calitate. Printre serviciile de întreținere pe care le poate oferi un expert  se pot număra printre altele: igienizarea aerului condiționat și încărcarea cu freon a aerului condiționat. Freonul este responsabil cu răcirea aerului, de aceea acesta trebuie reîncărcat doar de profesioniști, după fiecare iarnă.

Așadar, așa cum este cazul în ceea ce privește multe alte aparate electrice,  când vine vorba de instalarea aparatului AC și de întreținerea acestuia, este neapărat să apelezi la profesioniști, cel mai probabil la un electrician din București. Astfel se asigură o bună funcționare a aparatului pentru mulți ani, dar ai și grijă de sănătatea membrilor familiei.

 

 

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s