Impasul – Luptăm sau renunțăm?

Sunt victorii care duc la un impas, tot aşa cum sunt înfrângeri care deschid căi noi.

Titlul acestui articol mi-a venit în minte aseară, când coloram o planșă la care m-am chinuit ore bune. Mulți dintre cei care colorează spun că mintea lor e focusată doar pe nuanțe, combinații de culori, umbre și contururi.

Eu nu mă pot concentra doar asupra unui lucru. Defect cu care m-am născut. Fac un lucru anume dar mă mai gândesc la altele 7 în același timp. Sau fac mai multe lucruri deodată. Mă plictisește aceeași activitate pe termen prea lung.

Sunt situații în care oamenii se află într-un impas. Un nor mare și greu se abate asupra minții și sufletului unui om. Mintea lucrează, inima simte. Ne lăsăm conduși de ceea ce gândim sau de ceea ce simțim? Anii ăștia m-au învățat că fiecare problemă are o rezolvare. Trebuie doar să o cauți și să îți dorești să o aplici.

Nu vei izbuti să depăşeşti obstacolele şi să ieşi din impas decât atunci când vei înţelege că potenţialul tău este nelimitat şi când vei fi capabil să-ţi dai seama că şansele şi ocaziile favorabile se află la îndemâna ta, ba mai mult: că ai dreptul la ele.

În oricât de grele situații m-am aflat, nu am renunțat niciodată. Renunțarea mi-ar fi lăsat un gust amar și m-ar fi încercat un sentiment de neputință. Probabil aș fi simțit că sunt lașă tocmai când știam și simțeam că sunt o femeie puternică. Nu că m-aș lăuda în vreun fel, dar viața a măturat cu mine de câteva ori și m-a cam silit să devin puternică. Fiecare experiență m-a întărit.

Cel care îi controlează pe mulţi alţii poate fi puternic, dar cel care este mereu stăpân pe el însuşi este şi mai puternic.

Reclame

3 comentarii

  1. Și eu sunt cam la fel, nu doar că am o imaginație super bogată, dar mi-e și greu să mă concentrez doar asupra unui lucru. Pare absurd poate, dar pot spune ca ma gândesc la mai multe lucruri deodată, mintea mea e într-o continuă alertă de multe ori.

    Și nu e tocmai bine. Poate că uneori ar trebui să ne oprim un pic și să ne luăm un moment de respiro și de golire a minții. Așa cu siguranță ajungem acolo unde ai spus – la o rezolvare pentru toate.

    Apreciază

  2. Si eu ma numar printre cei care fac mai multe lucruri deodata, daca nu real macar in gand. Nici noaptea nu adorm usor pentru ca al meu creier refuza sa se odihneasca daca nu mai face planuri etc. pentru urmatoarea zi.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s