Umbrele întunecate ale iubirii

 

Pentru mine, iubirea e despre emoţie. Despre ataşament. Despre dorinţa de a construi împreună. Secretul dragostei nu constă în a fi mereu amorezat, ci în a iubi şi a fi iubit. Iubirea este grija activă pentru viaţa şi creşterea a ceea ce iubim.

Spuneam într-un articol recent că am cumpărat cartea Grey. Pentru că am vrut să citesc această carte, scrisă dintr-o altă perspectivă. Mereu mi-a plăcut să citesc emoţiile bărbaţilor, să simt cum transmit, să le citesc rândurile în care îşi arată iubirea pe care nu o ascund. Bărbaţii au fost educaţi într-o aşa manieră încat dezvăluirea sentimentelor e o ruşine. Ruşine ălora care le-au băgat asemenea tâmpenii în cap.

Eu sunt o femeie romantică. O recunosc. Îmi plac dovezile de iubire, cuvintele de iubire, gesturile făcute din iubire. Am parte de ele din plin şi am norocul să am alături un bărbat care nu se sfieşte să-şi dezbrace sufletul în faţa mea.

Să revin asupra acestei cărţi. Mi-au plăcut gândurile, toate etapele prin care Grey a trecut până să-şi dea seama că o iubeşte pe Ana. Trecutul lui întunecat, traumele şi rănile din copilărie n-au anulat dorinţa de a fi iubit, oricât de departe a încercat să se ţină de iubire.

Am citit cartea asta pe apucate, în pauzele scurte pe care le-am avut. Dar am savurat fiecare cuvânt. Cam prea mult erotism pentru gustul meu, şi cam prea multe scene oarecum vulgare, dar per ansamblu, nici ochiul, nici imaginaţia mea n-au avut de suferit.

Încă o dată mi s-a confirmat faptul că abia atunci când sunt părăsiţi, bărbaţii realizează cât de mult iubesc acea femeie care le-a fost alături. Cel mai frumos ar fi ca fiecare bărbat să stie să aprecieze ce are, pentru a nu ajunge în situaţia de mai sus.

Reclame

2 comentarii

  1. E bine totuși și că își dau seama la timp uneori, că acționează când încă se mai poate. Să știi că e reciproc și-n rândul femeilor, chiar dacă pare greu de crezut. și noi trecem uneori prin niște etape, faze care ne bulversează și ajungem să pierdem omul de lângă noi sau suntem pe cale să o facem. Contează să realizezi la timp toate aceste lucruri și să faci ce este mai bine.

    îmi place articolul. O zi frumoasă!

    Apreciat de 1 persoană

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s