Tatăl celuilalt copil

Intr-o lume in care grija parintilor pentru copii ajunge sa ii indeparteze sufleteste de acestia, romanul Tatal celuilalt copil reaminteste un lucru fara de care orice efort, oricat de bine intentionat, e in van: sa te arati preocupat nu inseamna sa fii mahnit ori sa descoperi lipsuri si ciudatenii pe care sa vrei cu orice pret sa le repari, ci sa arati incredere si sa te porti cu intelegere.

Cu iubire. Ceva atat de simplu si atat de fragil.

Aniversarea a douazeci de ani ii ofera lui Shahab prilejul unei introspectii asupra copilariei sale, marcata de conflictele provocate in familie de refuzul lui de a vorbi si de relatia tensionata cu parintele sau. Povestea romanului Tatal celuilalt copil contureaza, prin ochii a doua personaje, viata unei familii iraniene tipice din clasa de mijloc, in care fiecare sufera, intr-un fel sau altul, sub povara rolului pe care i-l impune traditia.

Tatal lui Shahab, Naser, este convins ca datoria sa fata de familie se limiteaza la a-i asigura confortul material, ignorand nevoile afective ale sotiei si copiilor. Maryam, mama lui Shahab, este nevoita sa isi sacrifice viata profesionala pentru a se ocupa de casa si de cei trei copii, iar sentimentele de neimplinire care o macina ii umbresc viata de familie.

In momentul in care mutenia lui Shahab este interpretata de adultii din jur drept simptom al deficientelor mintale, neajunsurile existente intre membrii familiei se acutizeaza tot mai mult. Shahab isi pierde treptat increderea in sine, ajungand la concluzia ca a esuat in datoria filiala si ca nu este, de fapt, copilul tatalui sau.

tatal-celuilalt-copil_1_fullsizeProdus publicat in 2013 de Polirom
Data aparitiei: Septembrie 2013
Colectia BIBLIOTECA POLIROM.Actual
Traducator: Cristina Ciovarnache
Format: 130×200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 248
ISBN: 978-973-46-3886-4

Reclame

3 comentarii

  1. Cartea asta m-a infuriat atat de tare, atat de multa revolta am simtit pe parcursul si la finalul ei, incat am zis clar ca asemenea carti rascolitoare am sa evit pe viitor.Dar merita citita, merita sa luam aminte cum sa ne purtam cu sufletul unui copil.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Titlul m-a făcut să mă gândesc la povestirea lui Eric Emmanuel Schmitt, ,,Totul pentru a fi fericit”. Hmm, m-a dat peste cap, v-o recomand cu drag! Și trec imediat pe lista de lecturi si acest roman 😉

    Apreciat de 1 persoană

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s