Unicul defect al femeii

Pe vremea când Dumnezeu a creat femeia şi era cea de-a şasea zi în care lucra din greu, a apărut un înger şi a spus: “De ce-i dedici atât timp acestei creaturi?”.

Iar Dumnezeu a răspuns; “Ai văzut lista specială pe care am făcut-o pentru ea?” “Trebuie să fie complet lavabila, dar nu din plastic, să aibă 200 de părţi mobile, toate substituibile, să poată funcţiona cu Cola light şi resturi alimentare, să poată ţine patru copii în poală în acelaşi timp,

să aibă un sărut care poate vindeca orice durere, de la un genunchi zgâriat la o inimă frântă şi va face toate acestea cu doar două mâini. Mai am puţin până să desăvârşesc această făptură, care îmi este atât de aproape de inimă.

Deja se poate vindeca singură când este bolnavă şi, pe deasupra, poate muncii 18 ore pe zi.” Uimit, îngerul s-a apropiat şi a atins femeia. “Dar, Doamne, ai făcut-o atât de moale…”
“Da, este moale, dar şi puternică. Nici n-ai idee câte poate suporta sau îndeplini”, a încuviinţat Dumnezeu. “O să poată gândi?”, a mai întrebat îngerul.

“Nu numai că va putea gândi, ci chiar să găsească soluţii şi să negocieze”. Atunci, îngerul a observat ceva şi, apropiindu-se, a atins obrazul femeii. “O lacrimă”, i-a spus Dumnezeu. “Pentru ce e lacrima?”, întrebă îngerul.

“Este modul ei de a-şi exprima bucuria, tristeţea, dezamăgirea, iubirea, singurătatea, deznădejdea şi mândria”. Îngerul a rămas impresionat. “Doamne, Te-ai gândit la toate! Femeia este cu adevărat uimitoare”.

Femeile au puteri care îi uimesc pe bărbaţi.  Îndura necazuri şi cară greutăţi, întreţin fericirea iubirea şi bucuria. Zâmbesc când ar vrea să ţipe. Cântă când ar vrea să plângă. Plâng când sunt fericite şi râd când sunt nervoase. Lupta pentru ideile în care cred. Se revoltă în fata nedreptăţii.

Nu acceptă un refuz când au convingerea că există o soluţie mai bună. Trăiesc în lipsuri pentru că familia lor să poată avea cele necesare. Merg la doctor cu o prietenă speriată. Iubesc necondiţionat.

Plâng de fericire când copii lor excelează şi se bucură când prietenii obţin premii. Sunt fericite când află despre o naştere sau o nuntă. Li se frânge inima când le moare un prieten sau cineva din familie şi totuşi sunt tari atunci când cred că nu le-a rămas putere. Ştiu că o îmbrăţişare şi un sărut pot vindeca o inimă frântă. Femeile ar conduce maşina, ar zbura cu avionul, ar merge pe jos sau ţi-ar trimite un e-mail ca să ştii cât de mult ţin la tine.

Aduc bucurie, speranţă şi iubire. Sunt pline de compasiune, au idealuri şi îşi susţin moral prietenii şi familia. Femeile au lucruri esenţiale de spus şi oferit. Şi totuşi, dacă au un defect, acela este că uită cât de mult valorează.

516192

Reclame

5 comentarii

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s