Câteodată şi nevestele mai au ceva de spus…

Dacă nu am interacţiona cu oamenii, probabil că nu am avea despre ce să vorbim. Azi s-a legat cineva de pagina mea de facebook, pagină care poartă numele blogului. Mi-a spus că nu înţelege de ce un bărbat ar citi confesiunile unei soţii. Şi că numai fetiţele ar citi aşa ceva.

Am avut o oarecare tentativă de irascibilitate, dar mi-am revenit repede. Nu am continuat discuţia pentru că nu ar fi avut sens. Ceea ce mă surprinde este faptul că oamenii, dar mai ales tinerii, percep greşit căsătoria. De parcă o nevastă n-ar avea nimic de spus.

Cred că multă lume a rămas undeva în urmă, cu câteva secole, în perioada în care soţia era percepută ca femeia care trebuia să ţină capul plecat în faţa bărbatului. Sau ca femeia care nu putea vorbi în prezenţa bărbatului în momentul în care se afla într-un cerc de prieteni, pentru că nu avea ceva interesant de spus.

Până la urmă, atât femeia, cât şi bărbatul, sunt oameni, şi dacă ajung să fie împreună, înseamnă că sunt capabili să comunice. Niciunul nu este superior celuilalt. Dacă un bărbat ajunge să creadă că-şi iubeşte sotia prea mult, înseamnă că nu a ajuns să o iubească atât cât trebuie.

Câteodată, şi o nevastă mai are ceva de spus. Iar un bărbat, când vrea să se casatorească, caută o femeie cu care va putea discuta inteligent cel puţin cincizeci de ani. Oamenii se căsătoresc numai atunci cand sunt dispuşi să sacrifice admiraţia multora pentru critica unei singure persoane.

elf_fantasy_fair-wallpaper-1280x960

Reclame

2 comentarii

  1. Daca nu vrei sa comunici ,nu stii sa oferi,nu stii sa iubesti …atunci este mai bine sa ramai singur.Ma gandesc ca acel barbat care a afirmat asta nu stie ,nu poate sau nu vrea .

    Apreciază

    1. Mi-a lăsat impresia că femeile sunt inferioare bărbaţilor şi că n-ar avea de ce să-şi piardă timpul citind lucruri spuse de o femeie. Sunt mulţi bărbaţi care se consideră superiori femeilor, dar dacă îi iei la puricat îţi dai seama că sunt prea superficiali şi axaţi doar pe bani, femei şi maşini scumpe cu care să defileze în faţa prietenilor rivali. Cel puţin asta a fost concluzia mea după un schimb de cel mult trei fraze. Şi, aşa cum ai spus tu, cred că acel bărbat nici nu ştie, nici nu poate, nici nu vrea.

      Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s