Degeaba eşti student dacă nu ai cel puţin o restanţă

Asta e vorba care tot circulă prin târg. Pe mine nu mă mulţumeşte sub nicio formă. Dar probabil că aş fi trăit degeaba dacă nu aş fi simţit gustul amar al codaşilor care ajung să-şi dea prima restanţă. Urmează, că încă n-am ajuns pe acolo. Probabil că după examen revin cu impresii. Mi-e ciudă pentru faptul că ştiu că am picat examenul pe nedrept. Şi când ştii că ai fi meritat mult mai mult, rămâi cu o senzaţie neplăcută.

Nu sunt de acord cu profesorii care obligă studenţii să înveţe cursurile scrise de ei, cuvânt cu cuvânt. Atât timp cât materia este aceeaşi, mi se pare normal ca fiecare să înveţe cum poate mai bine. N-am putut niciodată să învăţ ca un papagal. N-am reţinut nimic şi n-am rămas cu nimic după o învăţare mecanică. Mi se pare inutilă şi deloc constructivă. Mi-am sfătuit întotdeauna elevii să înveţe logic, şi voi continua să o fac.

M-am săturat de cărţi, notiţe, definiţii, scheme. Dar măcar ştiu că anul care vine se vor încheia toate. Examene voi mai avea de dat…destul de mult timp de acum în colo! Dar măcar sper să întâlnesc oameni corecţi, oameni care să fie imparţiali şi care să nu caute foloasele de pe urma celor ce le sunt studenţi.

Voi ce metodă aplicaţi atunci când vă apucaţi de învăţat? Care e cea mai eficientă pentru voi?

large (2)

Reclame

12 comentarii

  1. Deşi au trecut 100 de ani de când eram eu studentă, pot să-ţi spun că am avut o singură restanţă în 4 ani de facultate. Am învăţaţ numai în sesiune, mi-am structurat materia în ideile principale, nu m-am pierdut în detalii.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s