Cărţile din geantă…literatura care atârnă greu!

Îmi place să citesc. Lectura mă destinde, îmi lărgeşte orizonturile, lasă loc imaginaţiei să-şi facă de cap. Căutam mai devreme cărţile pe care trebuie să le citesc pentru facultate. Am o luna la dispoziţie şi sunt vreo cincizeci, obligatoriu, de citit. Nu ştiu dacă o să reuşesc, dar măcar încerc. Numai să le găsesc pe toate. Un alt lucru mă nedumireşte.

Chiar am discutat acum două zile cu o colegă şi ne întrebam de ce ni se dă literatură străină de citit atât timp cât suntem romani şi ar trebui să citim scriitori de-ai noştri. Probabil că nu o să găsim niciodată un răspuns, dar ştiu, ei, profesorii, care sunt motivele.

Cât am fost în concediu am ales să citesc cărţi uşoare, amuzante, numai bune de purtat în geantă într-o vacanţă. Mi-era dor să răsfoiesc paginile unei cărţi, să simt mirosul fiecărei file. Cărţile sunt prieteni reci, dar sigure. Cărţile sunt cărăuşii civilizaţiei. Fără cărţi, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gândirea şi meditaţia suspendate.

Cartea este prietenul care nu se supără că nu îl înţelegi. Cărţile care te ajută cel mai mult sunt cele care te fac să gândeşti cel mai mult. Cel mai greu înveţi când citeşti cărţi uşoare; dar o carte extraordinară care vine de la un gânditor remarcabil este o corabie a gândirii, plină la refuz cu adevăr şi frumuseţe.

Înainte să plecăm în concediu, am furat de la mama soacră jumătate din cărţile pe care le avea în bibiliotecă. Şi are foarte multe. Mai devreme adăugam în kindle un număr considerabil de cărţi. Am adunat acolo cam 250. Îmi place jucăria asta foarte tare. Pentru că e uşoară. Pentru că poţi avea în acelaşi loc o mulţime de cărţi. Se citeşte uşor şi se cară şi mai uşor. Geanta mea nu mai e atât de grea deşi port cu mine milioane de cuvinte.

girl_reading_by_zumadrian-d5xof31

coollogo_com-95871265

Anunțuri

5 gânduri despre „Cărţile din geantă…literatura care atârnă greu!

 1. Jurnal de zi 10 Sep 2015 — 12:04

  Mi-a plăcut postarea asta. Îmi amintește cât de mult îmi plac cărțile și cât de mult îmi place să citesc. Niciodată n-am să mă satur de citit.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Si mie imi place sa citesc, dar cartile ”obligatorii” sunt groaznice. Fade, nimic spectaculos!

   Apreciază

   1. Jurnal de zi 14 Sep 2015 — 9:37

    Eu, de exemplu, când sunt obligată să citesc o carte, tocmai atunci nu vreau nici cum și parcă nu-mi place nicicum, oricât ar fi de bună.

    Apreciază

   2. Cam acelasi sentiment ma incearca si pe mine, dar le citesc, fie ca vreau, fie ca nu. Gasesc in fiecare un ceva care sa imi placa.

    Apreciază

 2. Hey! Ma regăsesc printre cuvintele tale, si eu iubesc cărțile. Mare mea problemă e acea de a le căra cu mine peste tot. Ele atârna greu si acum pentru mine…

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close