Şi, spune-mi, cum e acolo, sus, în Cer?

Bunico, nu ţi-am mai scris de mult. După calculele mele, cred că se împlineşte un an. De vorbit vorbim zilnic, dar de scris, am uitat să o mai fac. N-am vrut să mai amestec prezentul cu trecutul, dar asta nu-nseamnă că te-aş fi uitat. Rămâi femeia pe care am adorat-o şi iubit-o cu o intensitate greu de cuprins în cuvinte.

Bunico, mă cam sâcâie nişte dureri. Fizic. Toate-s pe stânga, ca şi cum inima ar fi în suferinţă. Mereu se zbate a iubire, emoţie, nerăbdare, fericire şi dor. Am un ceva la mâna stângă, o durere ascuţită, insistentă şi cumplit de enervantă. Îmi spun mereu că va trece.

De medici sunt sătulă. Mă trec fiorii de câte ori mă aflu pe holul vreunui spital. Mi-aminteşte de tine, slabă, neputincioasă şi plină de dureri.

Omul mă ceartă că n-am suficientă grijă de mine. Încerc să am. Mă străduiesc să ajung şi eu un om normal, care să mănânce măcar de două ori pe zi şi să bea apă. Viciile alea nasoale sunt tot prezente, deşi în fiecare zi îmi propun să renunţ, dar de fiecare dată amân. De fraieră.

Timpul e scurt, Eva creşte şi-mi mănâncă viaţa cu încăpăţânarea ei, proiectele s-au adunat iar eu am senzaţia că nu reuşesc să fac nimic cum trebuie. N-am cum să le fac pe toate, la timp, aşa cum mi-aş dori. Din când în când mai obosesc, atât de tare, încât simt că mă scurg de epuizare.

De câteva nopţi încoace, te visez că mă chemi la tine. Dar nu sunt pregătită să vin. Cel puţin nu acum, când simt că viaţa mea s-a aşezat şi că am găsit echilibrul lângă omul care-mi e permanent alături. În toate cele. Şi bune şi rele. Am un copil de crescut şi-mi mai doresc unul, cândva.

Am oameni de meditat, cursuri de ţinut, copii pe care să-i invăt limbi străine şi cărţi de scris. Peste o lună juma trebuie să apară prima carte. Zilele astea o să mă apuc de editat. Asta o să fac şi în concediu. Când mă întorc e musai să fie gata de tipărire. Ştii că ţi-am promis că o să scriu o carte. E cam gata. Mai sunt ceva detalii de pus la punct.

Apoi, am planuri destul de măreţe şi voi face tot ce voi putea ca să le realizez. Rând pe rând, pas cu pas. Tu mai aşteaptă-mă. Măcar câţiva ani. Până atunci, roagă-te să ne fie bine.


Tu m-ai învăţat să iubesc oamenii, viaţa, să cred în tot ce e frumos, să fiu o fiică cu bun simţ, dar cu alegeri proprii, o mamă plină de dragoste, de entuziasm, un om care chiar şi când greşeşte să nu o facă din răutate!

M-ai învăţat să iubesc cartea, scrisul, să fiu curioasă, să nu mă dau bătută, să nu cred în superioritate, dar nici să cad în snobism. M-ai învăţat să cred în mine, în faptul că lucrurile, aproape toate, au rezolvare. M-ai învăţat să nu las pe nimeni să gândească în locul meu şi mi-ai dat voie, fără să îmi tai aripile, să cred în basme, în spiriduşi, în Moş Crăciun…

Tu ai fost tot nucleul lucrurilor, sentimentelor, trăirilor fumoase şi curate din lumea asta!

Bunicul a fost…magia mea! Magicianul meu!
Tu ai fost…minunea mea! Minunea mea!

Tu mă respirai pur şi simplu prin fiecare privire, prin fiecare îmbrăţişare, prin fiecare gest! M-ai iubit îngereşte, nefiresc de mult şi fără nicio rezervă! Mi-ai dat totul fără să aştepţi nimic, dar m-ai crescut în aşa fel, încât niciodată nu te-ai îndoit de ceea ce primeai înapoi prin fiecare por al fiinţei mele!

Te-am iubit sincer…până la capătul capătului şi dincolo de tot ce înseamnă o despărţire!fd06ef1f404e86fc680909a901e7caca

 

Reclame

2 comentarii

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s