Uneori viaţa mi se pare un fâlfâit de aripi

Azi a fost extrem de cald. Motiv pentru care am decis să merg cu o prietenă la piscină, pentru că de când a venit vara n-am avut ocazia. Mi-era dor de apă. De albastru. De stat cu faţa la soare şi numărat gânduri.

Între o plimbare în parc şi inot, aleg a doua variantă, deşi uneori m-aş mai plimba şi cu bicicleta, dacă aş avea una.

Azi n-am stat cu ochii pe ceas, dar am trimis unor porumbei nişte dorinţe. Mi-am amintit de o barcă şi de sentimentul de linişte. Am privit cerul albastru, clar, aproape transparent, şi m-am lăsat orbită de un galben venit dinspre soare. Azi n-am zărit nici măcar un nor.

Uneori viaţa mi se pare un fâlfâit de aripi. O zbatere între vis şi realitate. Reuşită şi eşec. Alb şi negru. Înălţare şi declin. Am avut răgaz să pun în balanţă nişte lucruri. Să-mi aplic o autoevaluare strictă şi precisă. Am scuturat din gene şi-am cuprins cu inima un răsărit. De ”to do list”.

Am lăsat un morman de plete să-mi acopere faţa dar am păstrat o cută descoperită pe frunte astfel încât să nu-mi strivească vreun vis. Am ascuns într-o albie albastră un clişeu care spune: ”fă ceea ce îţi place astfel încât fiecare acţiune să-ţi aducă împlinire sufletească”! Apoi am plecat, grăbită şi arsă de soare.

881fd35f8b37b9273e6afdd315596301

Reclame

8 comentarii

  1. Mişto gânduri! Credeam că eu sunt ultima rătăcită care a reuşit abia de curând să vadă piscina pe anul ăsta. Nici măcar nu ştiu să înot dar, vorba aia, alţii au probleme mai mari de atât. Zbuciumuri mai grave şi timp mai puţin să se aşeze şi să privească în jur. Merităm astfel de momente! Oricât de aglomerate ne-ar fi zilele…

    Apreciază

    1. Conteaza sa te destinzi, sa stai in apa, sa te bucuri de putin timp liber. Treaba cu inotatul nu conteaza foarte mult, desi e foarte usor sa inoti daca ti se explica exact cum sa o faci, si ai putin curaj.

      Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s