Recunosc, rămân întotdeauna în urmă cu ştirile. De fapt, ca să spun drept, nici nu mă uit la ele. Mă deprimă. Aşa se face că am aflat de pe grupul Bloggeriţelor de întâmplarea care a revoltat o ţară întreagă. M-am hotărât să mă implic alături de celelalte bloggeriţe care susţin campania NUînseamnăNU.

Povestea este următoarea: o elevă de 18 ani din Vaslui a fost sechestrată și violată de șapte indivizi cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani. Fata se întorcea de la școală când a fost acostată de doi tineri care s-au oferit să o ducă acasă. A acceptat, cunoscându-l pe unul dintre ei.

Însă, tocmai acela a oprit mașina pe un câmp și a chemat alți patru tineri. Doar trei au întreținut raporturi sexuale cu victima împotriva voinței sale. Ulterior au mers pe un alt câmp, chemând încă un tânăr. Aici au violat-o și ceilalți patru indivizi, conform vremeanoua.ro. Atunci când fata a leșinat, tinerii au stropit-o cu țuică, să-și revină.

Imediat ce a ajuns acasă, tânăra a povestit părinților și a sunat la 112. Șase dintre cei șapte agresori au fost prinși și prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate.

Pe de altă parte, în ciuda încercărilor de defăimare a tinerei, mai multe ONG-uri și-au arătat sprijinul pentru victimă, iar bloggerii au postat mesaje de susținere, ba chiar lansează și un hashtag #NUinseamnaNU.


Observ că foarte multe persoane caută scuze cretinilor care au abuzat fata. Mi se pare incredibil ceea ce ce întâmplă pentru că în secolul ăsta ar trebui să fim ceva mai evoluaţi. Un bărbat ar trebui să înţeleagă şi să accepte un refuz. Oamenii de genul ăsta nici măcar nu pot fi asociaţi cu animalele, pentru că un animal este net superior unui puţoi care nu este capabil să-şi ţină scula în pantaloni.

Pentru mine, scuzele penibile de genul: femeile se îmbracă provocator, au decolteu, fuste scurte şi fund la vedere, nu sunt valabile. E alegerea fiecăruia cum se îmbracă, iar dacă un bărbat nu este capabil să-şi stăpânească pornirile, nu prea are ce căuta în libertate. Ar merita închişi pe viaţă, dar ei scapa cu cinci ani de închisoare sau arest la domiciliu.

Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Marea majoritate a victimelor sunt coplesite, atat de urmarile fizice ale agresiunii sexuale cat mai ales de urmarile psihice. Victima sufera o criza emotionala si are puternice sentimente de degradare si dezgust, furie neputincioasa, vina, rusine, dar mai ales un imens sentiment de frica ce duce la paralizarea vointei.

Vă las să vă delectaţi cu câteva opinii ale bloggerilor care au scris despre acest caz:

Simona Tache: Femeia e vinovată și atunci când e violată, și atunci când e implicată într-un adulter. Ea e cea care provoacă, cea care ispitește, de lungimea fustei ei depind libertatea sau starea civilă a celui care a fost ispitit. Bărbatul e doar un penis ambulant, care nu știe carte, el umblă bezmetic prin lume și pică nevinovat în tot felul de vagine-capcană. Iar această opinie e împărtășită vehement chiar și de foarte multe femei din mediul urban.

Gabriela Deleanu: Dacă te pune ăla rău să ai o fustă scurtă, chiar dacă e vară afară, ți-o meriți. Dacă mai umbli și seara pe stradă, ți-o meriți. Dacă refuzi să mergi cu vecinul cu mașina până la oraș, ți-o meriți. Dacă răspunzi în vreun fel celor care se bagă în seamă cu tine, ți-o meriți.

Ah, ce meriți: păi să-ți iei o palmă, să te atingă cu mașina, să te ducă pe câmp și să-și bată joc de tine. Tu ca fată ești de vină pentru orice ți se întâmplă, că doar bărbații așa sunt ei – puternici, nebuni, animale. Tu ești curva care se joacă cu mințile lor, care-i provoacă, normal că o meriți!

Chircu Victor: Sincer, cred că violul este rezultatul direct al unei sume de factori din care fac parte dorința de putere, teribilismul, plăcerea de a face rău, incapacitatea de a obține și de a participa la un act sexual pe căi și prin metode firești, anturajul și, nu în ultimul rînd, lipsa oricărei educații. Tolerarea persoanelor care acceptă, aprobă, transmit, nu condamnă, închid ochii la asemenea fapte, este de neacceptat într-o societate care se pretinde a fi evoluată.

Raluca Cojocaru: Cred că prima propoziţie pe care trebuie să o regăsim în abecedare nu e Ana are mere, (că doar vedem că merele nu aduc niciun beneficiu Anei), ci Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt. Pe care să o repetăm zilnic înainte de Tatăl Nostru, de Facebook sau de spălatul pe dinţi, de ce-o fi, până când va exista o şansă minusculă de a înţelege ce înseamnă…

3242d5d73fbc65e54225645ec3962362

Anunțuri