Să nu uiţi că sunt aici, întotdeauna

Destinul nu este legat de noroc; este mai degrabă legat de alegere. Nu este un lucru pe care trebuie să îl aştepţi, este mai degrabă un lucru care trebuie realizat. William Jennings Bryan.

Citisem cândva câteva lucruri despre destin, cum este acesta perceput de chinezi.

yuán fèn: soarta. Acest termen simbolizează destinul dar dintr-o altă perspectivă: cea interumană. Acesta este un concept cu tangentă budistă care reprezintă principiul predestinării / sortirii care dictează întâlnirea şi afinitatea (în special) cu (persoana) a două jumătate a vieţii. În sens larg, acest termen mai defineşte „forţa-ce-aduce-împreună” a doi oameni într-o relaţie. În linii generale, chinezii cred că există o FORŢă universală care decide soarta lucrurilor şi a oamenilor în anumite împrejurări marcante (…)

Iubirea este dor, grijă, emoţie, respect, recunoştinţă, ajutor, senzaţie, fior, teamă, bucurie. Sufletele pereche, sunt destinate să se întâlnească, să se ajute înevoluţia lor şi nu neapărat ajung să se iubească. Sunt suflete care se ating fără să fie nevoie să-şi vorbească, sunt lucruri pe care le simţi şi pe care le laşi să se cuibărească în tine. Şi-ajungi să iubeşti sentimentul. Iubirea trebuie întreţinută dar câteodată, modul în care apar în viaţa noastră unii oameni, mi-arăta că este ceva sortit.

Mai cred că destinul este o călătorie spre noi înşine. Nu ştiu dacă destinul este alcătuit din suma alegerilor pe care le facem sau dacă acţiunile pe care alegem să nu le facem sunt cumulate undeva, într-un tipar fix al evoluţiei noastre. Cred în modul în care aleg să-mi urmez calea. Şi în toate eforturile pe care le depun pentru binele şi fericirea mea prezenta şi ulterioară.

Ştiu că nimic nu este întâmplător. Sunt în locul şi momentul potrivit pentru mine. Sunt alături de oamenii de care am nevoie. Mă gândesc la momentele alea triste, când ajung să cred că lucrurile nu au sens. Totuşi, asta nu înseamnă că nu trebuie să se întâmple sau că trebuie să-mi înăbuş speranţa. Ştii sentimentul ăla când simţi că faci lucrurile potrivite? Când îţi asculţi muzica sufletului şi îţi comunică la un nivel adânc că asta e ce trebuie să faci? De-asta am ales să-mi las sufletul liber, să nu-l mai opresc să simtă.

Îmi aduc aminte de un „Interviu cu Dumnezeu”, scris de Octavian Paler.
Dumnezeu spunea că timpul lui este eternitatea. Şi că cel mai mult îl surprinde la oameni faptul că se plictisesc de copilărie, că se grăbesc să crească, iar apoi tânjesc după perioadele frumoase ale copilăriei. Şi-l surprinde faptul că tot oamenii se gândesc cu timp la viitor şi îşi uită prezentul, iar în felul asta nu trăiesc nici prezentul, nici viitorul.
L-a mai întrebat care ar fi lecţiile de viaţa pe care ar dori să le înveţe copiii Lui. Apoi a venit răspunsul:

Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc…..şi că durează mai mulţi ani pentru că acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţîn; să înveţe că există oameni care îi iubesc, dar pur şi simplu încă nu ştiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi că pot să-l vădă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi. Ultima întrebare a fost dacă ar mai fi ceva ce oamenii ar trebui să ştie.

Dumnezeu l-a privit zâmbind şi a spus:
Doar faptul că sunt aici, întotdeauna.

11215761_1437373769904610_8423595698805478153_n

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s