Să încurajezi violenţa mi se pare o prostie imensă

Se dă următoarea situaţie: Ana, impreună cu alte şase colege, pleacă în Germania, unde trebuie să lucreze timp de două luni. Fiind pe punctul de a porni din nou la drum, după o anumită pauză, aflându-se deja în Germania,

se urcă în autocar, iar la un moment dat, şoferul se isterizează pentru că nu îşi găseşte stick-ul şi începe să acuze călătorii că i l-ar fi luat. Într-un final îl găseşte iar Ana îi spune soferului că ar trebui să verifice bine înainte de a lansa acuzaţii. Şoferul se enervează şi îi dă o palmă.

Prietenul femeii agresate, neştiind ce să o sfătuiască să facă, publică întâmplarea pentru a cere sfaturi şi lumea începe să comenteze. Lume care nu pare să aibă vreo fărâmă de creier. Am citit comentarii de genul: ”schimbă prietena, are gura mare”, ”te agiţi degeaba, pentru că oricum e posibil să nu se mai întoarcă, îşi găseşte un neamţ pe acolo”, ”în locul şoferului o dădeam jos din autocar” sau ”bine i-a făcut, o merita”.

Cât de idioţi trebuie să fim să încurajam violenţa? Cât de tâmpiţi trebuie să fim să aprobam atitudinea unui om care nu este capabil să accepte o îndrumare? Până unde am ajuns, dacă bălim a plăcere de câte ori auzim că un bărbat a lovit o femeie? Mă tot întreb dacă mai există bărbaţi care să apere femeile, care să îşi dorească să le protejeze şi să le apere.

Nu mi se pare normală atitudinea şoferului, nu mi se pare normal ca un om să ajungă să îi fie teamă să îşi expună părerea, doar pentru că e posibil ca în secunda imediat următoare să se trezească lovit. Violenţa ar trebui pedepsită. Crunt. Nimeni nu are dreptul să lovească pe nimeni. Suntem oameni, totuşi, nu animale.

Domestic violence

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s