Guest post: Iubirea este atunci când…

“Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată!”

Se spune că nu există prietenie între un bărbat și o femeie …că nu are cum…că se ajunge tot la sex. Greșit! Frumos este când se începe cu dragostea și se ajunge la …..prietenie. Un simplu mesaj online “ bem ceva în centrul vechi?” a fost un răspuns spontan și sincer “ da”.

Douăzeci de minute mai târziu cei doi se văd. Senzația de deja connu și déjà vu…..fluturi în stomac……întrebări fără răspuns… de ce simt că te știu când deabia ne-am cunoscut? Muzică. gălăgie și trei pahare de whiskey cu gheață. Ceva era acolo. Ceva era între ei …ceva se înfiripa..și pleacă cu el de mână la el.

Douăzeci de minute mai târziu cei doi se văd. Senzația de deja connu și déjà vu…..fluturi în stomac……întrebări fără răspuns… de ce simt că te știu când deabia ne-am cunoscut? Muzică. gălăgie și trei pahare de whiskey cu gheață. Ceva era acolo. Ceva era între ei …ceva se înfiripa..și pleacă cu el de mână la el.

Seara , târziu în noapte ajung într-un loc magic. El foarte protector, ea uimită. Întrebări și gânduri. Tot weekendul au făcut dragoste și stat de vorbă. Viața fusese povestită…ce urmează? Întoarcerea în haosul din București, agitație, bussinesuri, ne reluăm viața. Totul părea că fusese idilă/aventură , că el nu este așa cum pare..ce rost are să continuăm? Și vine ziua de luni.. când fiecare își reia viața de zi cu zi dar…ceva era.

Miezul zilei el ajunge la ea…seara iar amândoi. Dar nu vrem relație își tot spun ei. Să fim prieteni e o idee bună. Friends with benefits adică făcut de dragoste ( apropos el e genul romantic care nu face sex și nici nu se f..) , văzut, comunicat zilnic.

Dimineața la trezire…seara…ceva ce semăna cam ca o relație. Ea mereu îl asculta pe el și invers. Ea era prietena lui bună, el al ei. Până într-o zi când el spune:“ sunt îndrăgostit de cineva. Este exact ca mine, este femeia cu care vreau să fiu acum”. Tăcere din partea ei. Un singur sms pe whatsapp “ ai grijă de tine și să îți fie bine”. O durea sufletul mai ales că ea avea sentimente pentru el, el avea sentimente pentru ea ( că îi tot spusese in zilele alea de iubire și semi-relație) dar ea îi respect deciziile și alege să devină doar prietenă bună.

Vreo trei săptămâni și-au tot vorbit printr-un sms sau whatsapp, chestii generale de genul ce mai faci? El era fericit, era cu cine dorea..ea îl mințea că are și ea pe cineva. Acum ce mai conta cine pe cine rănea? Important era ca ea să nu își arate sentimentele….ce rost mai are ca el să stie?

Într-o zi de joi, banală, de muncă el îi scrie ce simte. Că lui nu îi mai e bine acolo în relație, că vrea să iasă. Confesiune..sfaturi..pe un cont de socializare. El scria sincer tot , ea avea lacrimi în ochi și îl sfătuia…era clar ea era omul lui de bază…prietena lui/iubita lui/amanta lui/sufletul lui pereche.

Apropos…sufletul pereche nu este doar pentru partener ci și pentru prietenii. A fost ziua în care ea i-a zis lui ce simte și că e acolo..că îl înțelege. Era normal, ea îl înțelegea pentru că l-a iubit din prima secundă din care l-a văzut. Și toate momentele alea…nopțile alea…amor nebun și pasiune…încă mai sunt acolo și încă mai vrea…

Azi el s-a dus să aibă discuție serioasă cu cea cu care este …ea stă și scrie , vorbește cu ea și nu înțelege ce i se intâmplă? Karma? Dumnezeu? Viața? Ceva se întâmplă dar ce…Și da, și el are sentimente dar e bărbat….Bărbații niciodată nu recunosc ce simt cu adevărat dar au nevoie de prietene în viața lor.

Iubirea este când respecți deciziile celuilalt și ajungi din iubită prietena de bază!

Guest post scris de Maria Mitran.

 

Reclame

5 comentarii

  1. Nu stiu ce sa spun. Eu nu as mai fi dat crezare acelui barbat din clipa in care mi-ar fi spus ca o prefera pe cealalta. Nu cred ca as fi putut sa ii mai fiu prietena, atat timp cat sufleteste m-as mai fi simtit legata de el. Dar fiecare simte diferit. Iar gradul de acceptare este tot altul. Nu cred ca barbatul in cauza stie ce e iubirea, dar poate va afla candva. Sunt multi care vor doar sex si se plimba dintr-un pat in altul. Desi lasa impresia ca ar avea si ei sentimente. Cand iubesti, totusi, nu pleci, ramai acolo.

   Apreciază

 1. …si femeile au nevoie de prieteni in viata lor.
  Dragostea inseamna mai mult decat acceptarea de catre El, magicul”, a puterii noastre senzuale initial in viata lui, si mai apoi dorinta, tot a noastra, a femeilor, de a-i intelege nevoile prietenesti.
  Inseamna ea, dragostea, nevoia reciproca a celor doi ce formeaza acel cuplu, de a fi iubiti si intelesi si validati si mai apoi accpetati.
  Suntem prieteni, iubiti, amanti..parinti.
  Nu doar unul dintre noi indplineate rol multiplu pt celalalt, ci amandoi impreuna.
  Seara frumoasa!

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s