Platim in euro dar cumparam in lei

Nu am înţeles niciodată de ce creditele se fac în euro, atât timp cât nu folosim euro când mergem la cumpărături, când pixurile din librării le cumpărăm în lei şi pâinea tot în lei. Nişte prieteni străini m-au întrebat recent de ce aici se folosesc ambele. Tranzacţiile se fac în euro. Nu toate, dar mare parte din ele.

Mulţi oameni locuiesc cu chirie. În momentul în care cauţi un apartament, preţul este afişat în moneda străină. Proprietarul îşi doreşte să-i achiţi rata lunară tot în moneda străină. Cursul valutar fluctuează. Nu este niciodată stabil, aşa că de multe ori, când ai de făcut o plată în euro, de cele mai multe ori trebuie să faci conversia. Pentru că eu sunt o persoană destul de comodă în situaţii de genul ăsta, cel mai la îndemână îmi pare acel curs bnr online.

Pentru că oferă cele mai noi informaţii despre valoarea monezilor din lume şi despre fluctuaţiile acestora. Pentru că se actualizează în fiecare zi. Pentru că se pot găsi informaţii complete despre cursul valutar al fiecărei zile din ultimii zece ani.

Voi cum preferaţi să efectuaţi plăţile? În euro sau lei?

euro2

 

 

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s