Jurnal handmade: si o poza cu noi

Jurnalul este oglinda cusută cu aţă albă. Este, de fapt, un dialog platonician, o dispută cu tine însuţi. Un jurnal nu este într-adevăr altceva decât o încercare de a-ţi ficţionaliza existenţa şi de a-i da astfel un sens. Jurnalul este o înregistrare zilnică a acelei părţi din viaţa ta pe care ţi-o poţi  relata fără să roşeşti.

”Probabil că sute de definiţii ale jurnalului au fost scrise si publicate de cei care au ţinut şi ţin un jurnal ( simpatică expresie, a ţine un jurnal desemnează şi ataşamentul faţă de el, căci indiferent ce se spune, autorul ţine la jurnal precum o face cu un câine de pripas care se ţine de el şi nu-i mai dă drumul) căci, până la urmă, tot ajungi să te întrebi de ce-l ţii?

De ce-l hrăneşti cu carne din carnea ta dar, de multe ori şi cu carne din carnea celorlalţi, fapt mult mai facil căci ceilalţi par a exista doar pentru a fi fărâmiţaţi şi criticaţi de noi, cei care ţinem jurnalul?”

Primul jurnal l-am început la 13 ani. L-am plimbat cu mine peste tot. Am scris în el aiureli adolescentine. Am lipit poze, amintiri, poezii şi rânduri interminabile pe care le-am dosit într-un loc ascuns. Apoi am început să capăt o obsesie pentru agende, carneţele şi pixuri. Ori de câte ori văd o agendă vreau să o cumpăr. În ultima perioadă mi-am dorit să încep un nou jurnal. Despre noi, despre mine, despre lume. Dar n-am găsit nimic mulţumitor.

Apoi m-am apucat să caut jurnale handmade şi am văzut o mulţime de agende foarte frumoase. Pentru că răspunsul a venit foarte repede, am dat comandă imediat, când am văzut că agenda poate fi creată aşa cum îmi doresc. Am aşteptat-o cu nerăbdare iar astăzi dimineaţă a ajuns. Soţul meu a luat-o în primire, pentru că eu nu mă aflam acasă la acel moment. Şi când am ajuns acasă, am fost cu adevărat impresionată de ceea ce am găsit. Exact ce mi-am dorit.

Acum aşteaptă să fie scrisă! Mulţumesc de multe ori, Diana!

 

Reclame

4 comentarii

  1. Frumos spus: ,,Jurnalul este oglinda cusută cu aţă albă” . Datorita Dianei, te-am descoperit. O sa te citesc, imi place ce-am vazut aici. Sensibilitate, simplitate, traire, sentimente. Amalgam viu.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s