500 de gânduri – şi milioane de cuvinte

Am ajuns şi în punctul ăsta. Am făcut un calcul şi mi-am dat seama că am adunat cinci sute de gânduri. Cinci sute de articole. Cinci sute de zile în care am transmis ceva. Zile sau nopţi în care am scris. Şi am gândit. Şi am simţit. Şi am iubit. Şi am zâmbit cu inima de câte ori am primit un raspuns din partea omului şi din partea celor care m-au citit în toţi anii ăştia.

S-au strâns destui. Ar trebui să-mi rezerv câteva zile în care să răsfoiesc acest blog cap-coadă. Nu ştiu dacă aş avea răbdare să citesc tot. Şi probabil anumite articole m-ar amuza, raportat la modul în care priveam şi simţeam lumea acum câţiva ani. Am crescut. În fiecare zi mai urc o treaptă. Şi mă bucur să am oameni frumoşi în preajmă.

Am trecut prin ani grei, care mi-au lăsat urme-n suflet, dar m-am vindecat iubind. Şi-am scris despre sentimente. Despre oameni, despre tot ce-am trăit şi ce am simţit. Articolele triste, în care cinsteam deziluziile şi îmi certam naivitatea, au adunat cele mai multe aprecieri. Şi au atins suflete. Acum nu mai ştiu să scriu trist, nici sumbru sau pesimist. Dar nici nu mai am motive s-o fac.

Acum împart din fericirea mea celor care îşi răpesc din timp pentru a citi ce scriu. Acum scriu pentru că îmi face bine. Şi pentru că atunci când am ceva de spus, încep să scriu. Îi scriu omului, şi-i pun cuvinte în suflet. Îi transmit ce nu pot sau nu am timp să-i transmit prin viu grai. Ştie că aici mă găseşte întreagă.

De câteva ori am vrut să renunţ la blog, la scris, la tot ce înseamnă cuvintele. Dar m-am întors de fiecare dată. Poate şi pentru că am fost certată şi împinsă de la spate să revin şi să continui. Uneori, scrisul este un refugiu. Alteori, un drog. Scrisul este gândirea prin degetele mele. Este o modalitate de a vorbi fără a fi întrerupt. Este o explorare. Începi de nicăieri şi înveţi pe măsură ce mergi. Scrisul, ca şi dragostea, e poezie.

Scrisul, ca şi dragostea, e poezie.

 

Reclame

6 comentarii

 1. La cât mai multe gânduri inspira(n)te! 🙂 Știu cum e când vrei să renunți la blog. Eu l-am șters nu o dată ci de 2 ori și nu a fost o decizie bună. Îți spun ca să nu faci și tu la fel. În rest, toate cele bune și să ne citim cu drag!

  Apreciază

 2. Crestem cu fiecare zi care trece, cu fiecare gand scris.
  Acelasi sentiment il am si eu cand citesc anumite articole. Ma amuz..dar e clar ca m-am maturizat.
  Huuugs!

  Apreciază

 3. Ar fi chiar trist sa ramanem la fel, si sa nu se schimbe nimic in noi, si-n modul in care privim ceea ce se intampla in jurul nostru. Din fiecare experienta invatam ceva. Te imbratisez cu drag!

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s