Scriitorul adevarat este omul care nu isi gaseste cuvintele

Un scriitor este unul care, pentru a scrie, depune mai multe eforturi decât ceilalţi. Este cel care îi citeşte pe cititori. Construieşte cuvinte care trebuie să aibă gust, mireasmă, şi oglindeşte cu pricepere tot ce are în interior. Dezvăluie tainele inimii puse în litere aranjate frumos, dându-le un sens uşor de digerat fiecarei fiinţe omeneşti. Un scriitor este un spectator care priveşte totul cu un ochi foarte critic.

În acelaşi timp, scriitorul adevărat este un om care nu-şi găseşte cuvintele. Atunci le caută. Şi căutându-le, găseşte ceva mai bun.  Apoi, tot el este cel  care se străduieşte să se înţeleagă.

În America doar scriitorii de succes sunt importanţi; în Franţa toţi scriitorii sunt importanţi; în Anglia niciun scriitor nu este important, iar în Australia trebuie să explici ce este un scriitor.

Mi-am dorit să scriu, încă de la vârsta de la 11 ani. Şi am făcut-o, aproape zilnic. Sau periodic. Mereu am scris ceva, indiferent de cantitate sau intensitate. Acum, vin toate de-a valma, şi caut timp în care să scriu. Cuvintele nu mi se-nfăţişează atunci când le caut, ci sosesc atunci când vor ele. Uneori am răbdare să le aştept, alteori mi-e mai comod să le alung, pentru că pot aştepta altele, într-o zi mai tihnită.

Le iau treptat, aşa cum vin. Şi-mi impun să am mai multă răbdare, minte limpede şi suflet deschis.

 

 

Reclame

3 comentarii

  1. Buna Ruxandra 🙂 Sa stii ca te inteleg ! Si mie mi se intampla sa nu-mi mai gasesc cuvintele despre ceea ce vreau sa scriu desi cu 5 minute inainte sa ma apuc sa astern cuvintele in postare, in mintea mea erau deja romane … Pur si simplu parca se evapora … Dar cred ca alte ganduri pe care le mai am ( griji, mai bine spus ) imi alunga inspiratia.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s