Puterea unei rugaciuni

O femeie îmbrăcată sărăcăcios, cu o privire de om învins,a intrat într-o zi într-o băcănie. S-a apropiat de stăpânul magazinului într-un mod foarte umil l-a întrebat dacă nu ar putea să-i dea și ei pe datorie câteva alimente. I-a explicat cu glas ușor că soțul ei era foarte bolnav și că nu putea munci, și că aveau și șapte copii, care trebuiau hrăniți. Bacanul, a privit-o de sus și i-a cerut să părăsească imediat magazinul său. Având însă în gând nevoile familiei sale, femeia i-a mai spus:

– Vă rog, domnule, o să vă aduc banii înapoi de îndată ce voi putea. Bacanul însă îi spuse că nu-i poate da pe datorie, pentru că nu are credit deschis la magazinul său. Lângă tejghea se mai află încă un client, care a auzit discuția dintre cei doi. Clientul făcu câțiva păși înainte și îi spuse băcanului că o să acopere el costurile pentru orice are această femeie nevoie pentru familia sa. Bacanul răspunse parcă în silă:

-Ai o lista cu cumpărăturile de care ai nevoie?
Louise a răspuns:

– Da, domnule.
– O.K, spuse bacanul, atunci pune-o pe cântar și eu o să-ți dau marfă de aceeași greutate cu lista dumitale. Louise, ezitând o clipă, cu privirea în jos, bagă mâna în geantă și scoase o bucățică de hârtie pe care scrise ceva în grabă. Apoi puse cu grijă bilețelul pe cântar, cu privirea tot aplecată. Ochii bacanului și ai celuilalt client priveau plini de uimire cum cântarul stătea înclinat în partea cu hârtia. Bacanul, privind la cantar, s-a întors ușor către client și îi spuse mormăind:

– Nu-mi vine să cred! Clientul a zâmbit, iar bacanul a început să tot pună pe cantar alimente. Cântarul tot nu se echilibra, așa încât acesta tot punea pe el alimente, din ce în ce mai multe,până când pe cantar nu a mai încăput nimic. Băcanul ședea privind cu dezgust. În fine, smulse bucățica de hârtie de pe cantar, și o privi cu mare uimire. Nu era vorba de o lista de cumpărături, ci era o rugăciune,care spunea așa: Iubite Doamne, Tu îmi cunoști nevoile, așa că eu le pun în mâinile Tale.

Băcanul îi dădu femeii alimentele și privea în continuare tăcut, înmărmurit. Femeia îi mulțumi și plecă din magazin. Celalat client îi dădu bacanului o hârtie de 50 de dolari și îi spuse: A meritat toți banii! Numai Dumnezeu știe ce greutate are o rugăciune!

 

Reclame

4 comentarii

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s