Uneori visez să ating cerul cu mâna și să plutesc pe nori admirând frumusețea pământului care se deschide înaintea ochilor mei ca un miracol desăvârșit. Trăiesc senzația de transfigurare în val și de revărsare dinamică în infinitul mării. Mi-e dor să simt fire de nisip sub tălpi. Şi să adun cu privirea pietre pe care să le ascund în buzunarul prea gol.

cute-love-couple-wallpaper-for-mobile-8
Articol scris pentru Duzina de cuvinte

Tu îmi aduci din când în când aminte cât de rău doare dorul, cântându-mi uneori din depărtarea ta. Când taci mi se aşterne iarna peste tâmple. Aştept să mi te aducă gândul cât mai aproape şi să îndepărtezi cu o îmbrăţişare tremurul dat de prima briză de frig. Cred că oamenii lasă întotdeauna un felinar aprins, un zăvor uitat deschis, câteva firimituri de siguranță. Şi-o pisică ce are o freză ciudată stă la pândă, privind strâmb snopul de flori care miroase a albastru.

În fiecare zi simt cum vibrezi în mine. Caut talentul unui pictor care să-mi ilustreze cu o pensulă fiecare strop de emoţie. Ar face pauze de câteva minute, copleşit de ce-ar vedea în mine, iar în minutele de odihnă ar sorbi dintr-o bere, care mie întotdeauna mi se pare amară.

Te strig în sinea mea. Te caut in imaginile vii, în zâmbetul din privirea celorlalţi. Ţine-mă de mână. Îmi place liniştea pe care mi-o transmiţi când sunt în preajma ta. Ar trebui să-mi cumperi un filtru care să-mi păstreze toate gândurile. Şi să facă o selecţie drastică. Câteodată sunt prea haotice, iar atunci îmi simt capul cât un dovleac. Mi-amintesc de prima noastră plimbare cu maşina. De un parc, un petic de iarbă şi-un hamac nelocuit.

Anunțuri