Cand simti cum te sfarsesti de oboseala

…e cazul să spui STOP. Să te aduni, să-ți cumperi un planner și să îți planifici fiecare oră în care sigur ai ceva de făcut. Trebuie să îți prioritizezi nevoile și să duci la bun sfârșit ceea ce începi. Trebuie să le rezolvi pe toate treptat, astfel încât să simți cu adevărat că ceea ce ai realizat se poate bucura de un real succes. Nu trebuie să te apuci de zece proiecte în același timp.

Nu pentru că nu le-ai termina, ci pentru că la sfârșitul lor, ai ajunge ori la spital, ori la nebuni. În general, fiecare proiect care implică o anumită responsabilitate, aduce odată cu el, stres, nervi, agitatație, emoție, și toată presiunea care se adună nu e tocmai benefică organismului.

În ultimul timp am citit atât de multe cărți, la foc automat, încât uneori nu-mi amintesc nici titlul cărții, nici acțiunea. Am nevoie de câteva secunde în care să mă gândesc bine, pentru a nu încurca personajele sau deznodământul. Am pierdut nopțile citind, învățând, scriind, notând fel de fel de idei, iar dimineața e partea cea mai grea a zilei, atunci când îmi dau seama că parcă nu am dormit deloc și trebuie să o iau de la capăt.

Și-n seri ca asta, îmi doresc timp. Îmi doresc liniște și suficiente ore astfel încât să mă refac. Și îmi dau seama că acasă e în brațele lui, oriunde ar fi ele. Acolo mi-e cald, bine, mi-e liniște și iubire.

Reclame

4 comentarii

  1. Multumesc pentru gandurile frumoase. Momentan inca citesc toata colectia Jules Verne, ma rog mare parte dintre ele le-am citit cand eram adolescenta. Dar trebuie sa le citesc pentru facultate. + carti de psihologie 😀

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s