Duzina de cuvinte: Întrebarea din privire

De multe ori m-am gândit că totul se petrece în fugă, pe grabă, în cea mai mare viteză. Nu ştiu ce simţiţi voi, dar mie nu îmi sunt suficiente cele 24 de ore ale unei zile. E prea puţin timp pe care nu reuşesc să-l gestionez. Ori poate încă n-am ajuns cel mai bun organizator. Mă mai uit în drumurile mele, la chioşcurile de ziare. Nu-mi amintesc perioada în care am răsfoit ultima revistă. Îmi plăcea să stau pe canapea şi să citesc prostiile care te învaţă cum să-ţi trăieşti viaţa. Le-am scris şi eu, în vremea în care eram redactor la o revistă ce era în vogă acum câţiva ani. Încă mai este, deşi n-am mai citit-o de când am părăsit redacţia.

Atunci, când am lăsat totul deoparte, şi am plecat, ca o puştoaică teribilistă ce eram, mentorul meu de pe vremea aia mi-a spus că am o memorie de elefant. Pe buze mi s-a aşezat o întrebare pe care n-am rostit-o. Sunt ironică uneori, dar puţini îşi dau seama sau prind acidul vorbelor mele. În gând se crea filmul şi conexiunea dintre un elefant şi o memorie. O imensitate păroasă care pişcă şi un  hard disk. Am o memorie vizuală bună. Îmi aduc aminte fraze din cărţi, vizualizând cu ochii minţii pagina şi locul în care se află un anumit paragraf într-o carte. Aşa şi învăţ pentru examene. Focalizând conţinutul şi vizualizând lucrurile pe care trebuie să le ţin minte.

Ieri mi-am adus aminte de o scrisoare. Pe care am trimis-o hăt departe, până în Malta, dar nu ştiu dacă a ajuns întreagă la destinaţie. Mi-aş fi dorit să văd acea privire, a fiinţei care mi-e atât de dragă, în momentul primirii cuvintelor . Blogosfera asta mi-a scos în cale oameni frumoşi.

Un coleg mă întreabă dacă acel inel ce stă aşezat pe degetul meu este primit cadou, dacă am să-i dau vreo veste, şi dacă are legătură cu vreo logodnă.

Zâmbesc şi continui să citesc.

Articol scris pentru duzina de cuvinte.

1280-800-309644

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s