Despre minciuna care hrăneşte relaţia

Mă amuz. Uneori aproape că îmi vine să râd copios când citesc inepţiile pe care le susţin unii. Bineînţeles, multe le pun pe seama vârstei, gândindu-mă la faptul că imaturitatea atrage gânduri care nu au nicio legătură cu realitatea. Spunea cineva că o relaţie în care nu există minciună, nu este o relaţie reuşită sau de durată. Dacă minţi, atunci când ţi se dă ocazia să o faci, sau te vezi nevoit, partenerul îţi va fi permanent aproape şi totul va merge strună. Încerc să privesc din umbră şi să nu mă mai agit sau să mă enervez din cauza falsităţii oamenilor. Ar fi inutil şi frustrant. Pe alocuri, chiar hilar.

Eu nu cred în prostiile astea. Nu cred că minciuna poate aduce ceva constructiv. Consider că până şi cea mai mică şi nevinovată minciună poate să doară şi să dărâme toată încrederea care s-a contruit în timp, pas cu pas, etapă cu etapă, zi de zi şi clipă de clipă. Adevărul întotdeauna va atârna mai mult şi mai greu, în faţa unui lucru care aduce cu sine falsitate şi incorectitudine. Mai este o vorbă care îmi place şi care spune că ceea ce ţie nu îţi place, nici altuia nu-i face.

Când eram mică bunica m-a învăţat şi mi-a repetat constant, de-a lungul anilor, că voi fi apreciată mai mult pentru un adevăr dureros decât pentru o minciună care cu siguranţă va distruge. Şi mi-a vorbit deseori despre faptul că un om trebuie să fie integru, onest, drept, pentru a fi admirat de ceilalţi şi pentru a putea trece drept exemplu. Minciuna nu este egală cu integritatea sau onestitatea. Este exact opusul. Iar relaţiile, de orice natură ar fi, se vor destrăma odată cu aflarea adevărului.

Cu el, omul pe care îl iubesc, aleg să fiu corectă şi îmi place să discut cu el chiar şi cele mai banale lucruri. Pentru că îl văd drept omul care este cel mai aproape de sufletul meu. Omul care nu mă judecă, nu se răsteşte la mine, nu îmi opreşte elanul şi nu îmi face reproşuri. Câteodată am nevoie de încurajări, sau doar vreau să fie prezent. Şi să-l ştiu acolo, alături. Alteori sunt nerăbdătoare să-i spun ce mă bucură sau entuziasmează. Nu ascund şi nu fac omisiuni. Pentru că nu le văd sensul şi pentru că mi se par distructive.

true moments...
true moments…

[subscribe2]

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s