Duzina de cuvinte: Un cerc deschis

Se spune că în viață trebuie să trăim și să creăm. Să trăim până la lacrimi. Se întâmplă ca oamenii să asculte cu mare atenție și cu mirare în privire anumite experiențe trăite de ființe pe care le cunosc suficient de bine sau care doar sunt în trecere prin viața lor. Fiecare om este o poveste, scrisă sau nescrisă. O poveste care poate prinde viață între paginile unei cărți ce așteaptă să fie ridicată de pe un raft pentru a fi răsfoită. Fiecare poveste transmite. Cascade de emoții, coloratura unor întâmplări care sunt creionate în cuvinte alese cu grijă.

Idealurile au capacitatea de a lumina calea și de a reda curajul de a înfrunta toate încercările vieții cu bucurie, bunătate și mai ales, frumusetea adevărului. Întotdeauna adevărul este cel mai important, oricât de dureros sau mângâietor ar fi. Știi, minciuna e ca o foarfecă bine ascuțită, care îți tăie în carne și-ți face pielea să sângereze. În timp, intr-un viraj unde viața m-a oprit pentru câteva clipe, mi-am dat seama că ceea ce fac pentru mine va dispărea odată cu mine, în schimb, ceea ce fac pentru ceilalți, va rămâne pentru eternitate.

Oamenii eșuează când doresc să aleagă o stare, o scânteie, și să rămână în ea. Aș fi vrut să am puterea, capacitatea, îndrăzneala, de îmi adună tot amalgamul de gânduri și sentimente, într-un pocal, care să aibă o deschizătură uriașă, de necuprins, o formă care să rămână în amintirea celui care încearcă să cuprindă fiecare emotie în parte. Scrisul este o alunecare bruscă și iremediabilă, o dezlipire spre o lume cu o deschidere enormă. Către necunoscut, nepalpabil, neatins și mai mult spre creație și imaginar.

Mi-ar fi plăcut să întâlnesc în drumul meu, ieri, sau poate chiar azi, o pasăre cu pene colorate, căreia să-i dau în plisc toate gândurile, frământările, bucuriile și fericirile mele. Poate m-ar fi privit incert, dar cu siguranță ar fi ajuns mesajul la tine. Le-ai fi privit torsada și te-ar fi uimit răsucirea gândurilor pe-o frânghie fragilă. .

Tu mi-ai scrie de pe un pisc mărginaș?

 

 

Reclame

6 comentarii

 1. Zau, tu asociezi cuvantul foarfeca cu taiatul de carne inca vie, nu de hartie sau materii textile sau in general vegetale sau par deja decedat ? Cred ca te uiti la prea multe filme horror, ca altfel nu-mi explic. Chiar m-am gandit si daca poate nu s-o fi prezentat la Master Chef vreo foarfeca speciala de bucatarie…ca nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa ma gandesc la foarfeca si din prima sa imi vina asa o imagine de taiat carne. M-am gandit acum din cauza ta si la instrumente chirurgicale de tip pense sau forceps care
  seamana cu o foarfeca insa nu au rol taietor de foarfeca. Ha ! Ha ! Ce inseamna imaginatia, dar zau daca nu m-ai speriat !

  In alta ordine de idei, stiati ca foarfeca europeeana asa mai moderna de frizerie (aplicabila si la textile) pare sa fi fost inventata
  initial in Evul Mediu ff timpuriu in Italia inspirata fiind de armele de tip taietor ale unor saxoni, care erau plate si mai taioase pe o parte, aceste elemente fiind caracteristice pt acele arme numite saxe ?

  Apreciază

   1. Pai zi macar care era sensul ca sa nu raman speriat pt eternitate ! Lol ! Glumesc…dar zau acum si cu comentariul de mai jos, mi s-a facut si mai frica sa nu raman asa nevricos pe termen lung chiar mai rau decat stiam eu deja ca sunt tocmai din cauza ta, (chiar si fara vreo intentie rea din partea ta,
    desigur.)

    Apreciază

   2. Am scris despre minciuna, nu? Despre sentimentul extraordinar pe care il ai atunci cand descoperi ca o persoana importanta pentru tine, te minte. Nu-mi spune ca efectul unei minciuni/tradari e ca acela al unei brize usoare sau adiere de vant blanda.

    Apreciază

 2. „mi-am dat seama că ceea ce fac pentru mine va dispărea odată cu mine, în schimb, ceea ce fac pentru ceilalți, va rămâne pentru eternitate” – o frază care mi-a atras atenţia în textul tău.
  de ceva vreme mi-am dat seama şi eu de adevărul ăsta şi mă simt eliberată de multe din preocupările şi lamentările meschine pe care le văd în jurul meu.
  mă bucur când văd că şi alţii au înţeles asta :).

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s