“Saving Milly” este o dramă reală, bazată pe best-seller-ul jurnalistului politic Mort Kondracke. Filmul descrie povestea de dragoste dintre jurnalist şi soţia sa Milly, dar şi schimbarea dramatică ce are loc în viaţa lor, după ce ea este diagnosticată cu boala Parkinson. În anii ’60, Mort Kondracke era un tânăr jurnalist la Chicago, care îşi imagina că se va căsători cu o absolventă Vassar al cărei statut i-ar putea facilita obiectivul său de a deveni un jurnalist de top în Washington.Planurile sale sunt date peste cap în momentul în care o întâlneşte pe Milly Martinez, o mexicană catolică cu origini evreieşti şi o activistă liberală, care-i fură inima.

Cei doi se căsătoresc şi devin părinţii a două fete. În 1987, viața lor ia o întorsătură dramatică, atunci când Milly observă o schimbare în scrisul ei şi o amorţeală în degete. După o serie de teste, cele mai mari temeri ale ei sunt confirmate şi, la vârsta de 47, Milly este diagnosticata cu boala Parkinson. Dacă până în acel moment cariera era pe primul plan, după aflarea îngrozitoarei veşti, Mort se dedică întru totul familiei, dar mai ales salvării lui Milly.  Sursa: Cinemagia.ro

Filmul, pe cât este de interesant, este foarte emoționant. Urmărindu-l am stat și m-am întrebat câți bărbați ar fi dispuși să facă atâtea sacrificii. Bineînțeles că fiecare decizie, luptă, sacrificiu într-o situație asemănătoare, sunt făcute numai atunci când există o iubire adevărată între cei doi oameni. Și totuși, tind să cred că mulți ar renunța și și-ar reface viața fără a trebui să treacă prin nenumăratele încercări ale vieții. Bărbatul din poveste își iubește nespus soția și i-o demonstrează la fiecare pas.

Îi este alături atunci când suferă o intervenție chirurgicală gravă, este atent și răbdător în clipele recuperării de după operație. În momentul în care ea nu mai poate merge și are nevoie de un scaun cu rotile se hotărăsc să se mute într-o casă pe un singur nivel, renunțând la casa cu etaj în care locuiau de peste 30 de ani. Din cauza faptului că ei îi tremurau foarte tare mâinile și pentru că începea să-și piardă capacitatea de a mai vorbi, el este cel care o hrănește, care o îngrijește și tot el este cel care o așează noaptea în pat, înainte de a adormi îmbrățișați.

 Îi face mici surprize, precum oferirea bomboanelor preferate și în fiecare seară după ce ajunge acasă, stă cu ea de vorba și îi povestește lucrurile petrecute peste zi. Ea se simte o povară, dar cu toate acestea, pentru el și pentru copiii lor, caută în ea toată puterea de a merge mai departe, de a-și continua viața și de a își relua activitățile de dinainte de a se îmbolnăvi.

Uitându-mă la modul în care acel bărbat și-a arătat tot devotamentul, iubirea și dăruirea pentru femeia pe care o iubește, nu am putut să nu mă întreb câte alte persoane ar fi procedat la fel aflându-se în locul lui….

Lost-Without-You-Wallpapers

Anunțuri