Din dragoste pentru Milly

“Saving Milly” este o dramă reală, bazată pe best-seller-ul jurnalistului politic Mort Kondracke. Filmul descrie povestea de dragoste dintre jurnalist şi soţia sa Milly, dar şi schimbarea dramatică ce are loc în viaţa lor, după ce ea este diagnosticată cu boala Parkinson. În anii ’60, Mort Kondracke era un tânăr jurnalist la Chicago, care îşi imagina că se va căsători cu o absolventă Vassar al cărei statut i-ar putea facilita obiectivul său de a deveni un jurnalist de top în Washington.Planurile sale sunt date peste cap în momentul în care o întâlneşte pe Milly Martinez, o mexicană catolică cu origini evreieşti şi o activistă liberală, care-i fură inima.

Cei doi se căsătoresc şi devin părinţii a două fete. În 1987, viața lor ia o întorsătură dramatică, atunci când Milly observă o schimbare în scrisul ei şi o amorţeală în degete. După o serie de teste, cele mai mari temeri ale ei sunt confirmate şi, la vârsta de 47, Milly este diagnosticata cu boala Parkinson. Dacă până în acel moment cariera era pe primul plan, după aflarea îngrozitoarei veşti, Mort se dedică întru totul familiei, dar mai ales salvării lui Milly.  Sursa: Cinemagia.ro

Filmul, pe cât este de interesant, este foarte emoționant. Urmărindu-l am stat și m-am întrebat câți bărbați ar fi dispuși să facă atâtea sacrificii. Bineînțeles că fiecare decizie, luptă, sacrificiu într-o situație asemănătoare, sunt făcute numai atunci când există o iubire adevărată între cei doi oameni. Și totuși, tind să cred că mulți ar renunța și și-ar reface viața fără a trebui să treacă prin nenumăratele încercări ale vieții. Bărbatul din poveste își iubește nespus soția și i-o demonstrează la fiecare pas.

Îi este alături atunci când suferă o intervenție chirurgicală gravă, este atent și răbdător în clipele recuperării de după operație. În momentul în care ea nu mai poate merge și are nevoie de un scaun cu rotile se hotărăsc să se mute într-o casă pe un singur nivel, renunțând la casa cu etaj în care locuiau de peste 30 de ani. Din cauza faptului că ei îi tremurau foarte tare mâinile și pentru că începea să-și piardă capacitatea de a mai vorbi, el este cel care o hrănește, care o îngrijește și tot el este cel care o așează noaptea în pat, înainte de a adormi îmbrățișați.

 Îi face mici surprize, precum oferirea bomboanelor preferate și în fiecare seară după ce ajunge acasă, stă cu ea de vorba și îi povestește lucrurile petrecute peste zi. Ea se simte o povară, dar cu toate acestea, pentru el și pentru copiii lor, caută în ea toată puterea de a merge mai departe, de a-și continua viața și de a își relua activitățile de dinainte de a se îmbolnăvi.

Uitându-mă la modul în care acel bărbat și-a arătat tot devotamentul, iubirea și dăruirea pentru femeia pe care o iubește, nu am putut să nu mă întreb câte alte persoane ar fi procedat la fel aflându-se în locul lui….

Lost-Without-You-Wallpapers

Reclame

2 comentarii

  1. Imi trec prin minte episoadele unui fel de serial real, trait de personaje reale, in fiecare zi din 1993 pana in urma cu cativa ani. Subiectul foarte simplu insa personajele…
    Fratele meu a plecat in urma unei intamplari nefericite, sa vada cum e viata de apoi si eventual sa imi povesteasca daca se va putea vreodata, cum e cu raiul, iadul, ingerii, oala cu smoala, cum a fost ales Dumnezeu pentru eternitate sa ne conduca destinele, cum isi alege El consilierii, cu alte cuvinte cum vom petrece timpul (daca o fi asa ceva pe acolo), in sistemul dictatorial in care fiecare muritor aspira la nemurire.
    Pentru ca asta s-a intamplat cand fratele meu avea doar 35 de ani, mama a crezut ca inca nu e copt sa faca acest pas si ca ea ar trebui sa il urmeze pentru a continua sa-l ocroteasca. A depus o cerere catre marele Dictator(Ia-ma Doamne si pe mine!), insa probabil ca seretariatul este plin de asemenea cereri si ani de zile a asteptat aprobarea. Intre timp(cam 12 ani pamanteni) a renuntat la viata de pe pamant. Nu a mai iesit din casa, a mancat doar foetata de mine si de tata, incercand sa paraseasca lumea noastra, lent, in liniste. Tatal meu a incercat din rasputeri sa ascunda raspunsul la cererea trimisa de mama „Dictatorului”. Stia el ca acesta va fi la un moment dat afirmativ si asta il inebunea. A iubit-o incat si-a dedicat timpul spaland-o, hranind-o si incercand permanent sa o aseze din nou pe sinele de pe care deraiase. Ea il ura din ce in ce mai tare, pentru ca simtea ea siretlicul: „Asta pobabil ca se uita in cutia postala si cand vine raspusul la cererea mea, ajutat de nenorocitii astia de medici, rupe aprobarea de viza spre lumea cealalta”.
    Pana la urma mama s-a hotarat sa faca greva foamei si in sfarsit a obtinut viza. Protagonistul serialului(tata) a obtinut foarte repede dupa ce mama emigrase, viza spre cealalta lume. Probabil ca l-a ajutat amendamentul cu reintregirea familiei. S-ar crede ca serialul pe care vi l-am povestit pe scurt ar fi o drama. Eu cred ca a fost o poveste de dragoste.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s