In dragoste avem nevoie de trei inimi

Când există acel spaţiu, acea tăcere şi acea nemăsurată energie, ia fiinţă acel ceva care este dincolo de orice nume, de orice măsură şi de orice timp; atunci ia fiinţă acel ceva care este sacru. Dar pentru a-l găsi, trebuie să ai mare iubire, mare compasiune, şi totul trebuie să înceapă acasă. A iubi înseamnă să te angajezi fără garanţie, să te dăruieşti în totalitate în speranţa că iubirea ta va produce iubire în persoana iubită. Spunea cineva că în dragoste avem nevoie de trei inimi: una pentru a iubi, una pentru a fi iubiţi, alta pentru atunci când rămânem singuri.

Ieri mi se făcuse dor să scriu pe blog. Nu am mai formulat niciun cuvânt dinainte să plec. Idei au fost multe dar pentru că nu le-am notat nicăieri nici nu îmi mai aduc aminte despre ce am vrut să scriu. M-am puturosit de când am ajuns la mare. Firesc, de altfel. Cine ar face aceleași lucruri pe care le face în mod obișnuit și acasă? Totuși, am făcut un pas destul de mic, aproape notabil. Mi-am reconstruit personajele. Se schimbă puțin planul, scenariul, acțiunea. Adică se schimbă cam tot. Am scris azi puțin, pe plajă, pe-o foaie de hârtie. Asta până să înceapă să bată suficient de tare vântul și până să observ că lumea începe să își strângă sarsanalele pentru că urma să vină ploaia.

Eva este în elementul ei, foarte încântată de apă, soare, nisip, e fericită când e cu amândoi pe plajă, ba chiar în momentele de genul îmi mai permit să stau mai multe minute fără să fie nevoie să o supraveghez. Adică nu mai trebuie să stau permanent în gardă, pentru că acest copil este atât de imprevizibil, încât niciodată nu știi la ce să te aștepți din partea ei, adică acum e lângă tine, acum nu mai e. Și când nu sunt doar eu cu ea pe plajă îmi mai permit luxul de a sta doar tolănită la soare.

Uitaţi-vă la curcubeul din nor, chiar în inima ploii. E un semn că soarele, deşi nu-l puteţi vedea, încă mai străluceşte – că deasupra norului încă e lumina soarelui şi căldură şi un cer albastru, fără nori.

zile cu soare
zile cu soare

 

 

 

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s