Mami, sa ma iubesti intotdeauna

Eva are perioade în care nu te poţi înţelege cu ea, pentru că se răsfaţă în exces, iar ăsta este în întregime meritul mamei, pentru că bunicilor parcă li se iau minţile când sunt în preajma nepoţilor, şi perioade în care poţi vorbi cu ea ore în şir, ca şi când alături de tine s-ar afla un adult, nu un copil. Îi place să vorbesc cu ea. Să stăm amândouă în pat, ea la mine în braţe, şi să vorbim. Poveşti ar asculta la nefârşit, exact cum îmi plăcea şi mie la vârsta ei. Vrea să îi povestesc orice întâmplare şi mă ascultă cu atenţie. Uneori mă mai opreşte şi cere explicaţii atunci când nu înţelege ceva.

– Mami, o să mă iubeşti întotdeauna? Aşa cum am stabilit, până la cer şi înapoi?

– Întotdeauna. Nelimitat, necondiţionat, până în ultima clipă. Şi dincolo de ea. Avea doar doi ani când i-am spus că o iubesc până la cer şi înapoi. Că este o iubire nemărgită, lipsită de bariere, limite sau condiţionari. Cerul e de necuprins, deci la fel este şi iubirea mea pentru ea. Mă întreabă din când în când, parcă pentru a avea confirmarea că nu am uitat. Şi că rămâne valabil ce am vorbit.

– Pe Adi îl iubeşti mult? Aşa, ca pe mine?

– Da. La fel de mult. Dar iubirea asta este diferită. Nu poate fi la fel. E o altfel de dragoste, şi în felul ăsta, fiecare primeşte exact atât cât are nevoie. Pentru că vine din suflet. Iar la fiecare dintre voi tot acolo ajunge. Iubirea nu se poate cântări. Nu se dă la gramaj şi nici nu se ambalează frumos pentru a fi pusă la păstrare. Iubirea doar se simte. Şi se trăieşte.

– Crezi că ştie că şi eu îl iubesc? Că mi-e dor de el şi că-mi place să ne jucăm împreună? Crezi că îi place că îl iubim amândouă? Eu spun că da. Pentru că e iubit de două ori.

– Bineînţeles că îi place. Oamenii cresc şi înfloresc prin prisma iubirii. Trăiesc un sentiment de împlinire, fericire şi înălţare, când inima bate repede şi este înconjurată de dragoste. De fapt noi, oamenii avem nevoie de toate acestea. Când o să creşti o să cunoşti sentimentul plăcut de libertate amestecat cu bucuria uniunii a două suflete care îşi vorbesc chiar şi atunci când tac, care se caută chiar şi când sunt departe, care se mângâie, chiar dacă fizic nu se pot atinge.

– Amândouă avem un Adi. Pe prietenul meu de la grădiniţă tot la fel îl cheamă. Dar pe el nu îl iubesc, doar îmi place să mă joc cu el. Îmi place că stă lângă mine până termin de mâncat, îmi place pentru că atunci când doamna ne ceartă râde să îl văd doar eu. Şi îmi place pentru că merge întotdeauna cu mine până la pat, înainte să dormim la prânz. Ţie ce îţi place la Adi al tău?

– Că este mereu aproape. Că face toate lucrurile pe care nimeni altcineva nu le-a făcut. Îmi place că e blând, atent şi tandru. Că are grijă de mine şi că mă face să mă simt iubită. Îmi place că nu se supără când râd din orice motiv sau când mă răsfăţ mai rău decât un copil. Aşa, ca tine. Îmi place pentru că avem multe lucruri în comun şi pentru că ne respectăm îndeajuns unul pe celălalt, astfel încât să lăsăm în fiecare zi loc iubirii, să crească.

– Mami, să mă iubeşti întotdeauna. Şi eu o să fac la fel.

1920x1080_mother_love-1240203
discutii cu Eva
Reclame

3 comentarii

 1. Știi ce mi-ar prinde bine să găsesc pe blogul tău? O arhivă 🙂 Uneori doresc să citesc posturi din urmă, dar nu-l găsesc pe prima pagină decât pe cel mai recent.
  Sau poate că există o arhivă, dar nu o văd eu. La cât de amețită sunt, nu m-ar mira…
  Bine, e doar o sugestie, tu faci așa cum crezi că e mai bine 🙂

  Apreciază

 2. Nu știu de ce a apărut așa mesajul, cred că am mâncat niște pasaje din el, un punct, ceva acolo. Ideea era că mie îmi vine greu să citesc posturile mai vechi deoarece pe prima pagină apare cel mai recent text.
  Sper să nu te superi pe mine, era doar o sugestie 😀

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s