Gânduri pentru cel mai iubit bunic

Bunicii sunt cea mai mare iubire a nepoţilor. Te visez greu, rar şi de multe ori vag. Dar şi atunci când se întâmplă, ştiu că ceva bun urmează să se înfăptuiască. Mama încă se mai întreabă de ce în toţi aceşti cinşpe ani de când ai plecat, nu i-ai apărut în vis măcar o dată. Nu port răspunsurile cu mine, deci în situaţii de genul ăsta prefer să tac. Se face că în fiecare vis în care-mi apari, sunt copil. Şi te  joci cu mine, aşa cum o făceai de fiecare dată când eram împreună. Totuşi,  încerci să-mi transmiţi ceva, dar îmi e greu să desluşesc.

Mi-aduc aminte de cât de mult te-am iubit. Şi de cât de dependentă am fost de afecţiunea ta. Îmi revin pe retină amintiri care mulţi ani au stat ascunse într-un colţ de suflet. Le-am păstrat cu grijă iar în serile cu doruri, le-am scos la suprafaţă şi le-am retrăit.

Când eram cam de vârsta Evei, nu puteam să stau departe de voi. Am crescut în armonie, atât timp cât mi-aţi fost prezenţi în fiecare etapă a copilăriei. Apoi weekendurile s-au transformat în zilele pe care le iubeam cel mai mult. De câte ori te găseam dormind, eram cea mai fericită, când mă căţăram pe tine iar tu mă cuprindeai în braţe. Mult timp mai târziu mi-am dat seama că de fapt te prefăceai că dormi, tocmai pentru a-mi spori entuziasmul.

Lângă tine, am avut tot ceea ce şi-ar fi putut dori un copil. Iar cel mai important este tocmai faptul că nu am simţit lipsa iubirii, pe atunci. Mi-amintesc cu nostalgie şi bucurie că eram cea mai răsfăţată copilă. Nu a existat vreun lucru pe care să mi-l doresc iar tu să nu-l îndeplineşti. Îmi lăsai mie bucuria de a crede că te ajutam să faci cumpărăturile, când de fapt doar te ajutam să te întorci acasă cu portofelul gol. Ne întorceam acasă de fiecare dată ori cu o păpuşă, un joc, sau cu o carte de poveşti pe care bunica oricum mi le spunea în fiecare seară.

Ştiu că nu doar o singură dată ai spus că ai fi vrut să fiu copilul tău. Ca să mă ai mereu aproape, şi pentru a mă  feri de răceala de care beneficiam din partea mamei. Ştiu că ţi-ai fi dorit să umpli golurile pe care ceilalţi mi le lăsau în suflet. Şi am convingerea că toată afecţiunea pe care ai revărsat-o asupra mea m-a transformat în femeia  de astăzi.

Mi-ai promis că tu vei fi cel care mă va conduce la altar în ziua nunţii mele. Mi-ai  promis că la braţul tău mă voi afla atunci când îmi voi pune sufletul în mâna celui pe care îl  voi iubi şi alături de care voi porni un drum nou, lung şi fericit în viaţă. Mi-ai promis că vei acolo, în dreapta mea, şi că necondiţionat îmi vei fi alături.

şi totuşi…te simt şi acum, chiar dacă încă mai caut umbra ta.

Tip-toe_Horizon(Kristian Olsson)
hugs

 

Reclame

1 comentariu

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s