Îl iubeşti atunci când…

Pentru cine nu a înţeles până acum, acesta este un blog personal, adică ÎMI APARŢINE, şi sunt liberă să scriu pe el ce-mi pofteşte inima. Iar dacă am chef să scriu în fiecare zi despre iubire şi alte romantisme, asta o să fac. Nu recomand să citească nici misoginilor şi nici frigizilor. Dacă găsiţi aici prea mult zahăr, puteţi să vă dregeţi cu o lămâie. Câţiva ani n-am vrut să ştie niciunul dintre cunoscuţii mei despre faptul că am un blog şi că scriu. Pentru că mi se părea obositoare doar ideea de a suporta ironiile, criticile şi răutăţile oamenilor mari. Că de fapt eu sunt mică. Şi habar n-am multe. Dar învăţ din mers.

Încercam mai devreme să-mi aduc aminte cum am adormit aseara. Habar n-am. Mi-e total străin răspunsul. Ştiu doar că de câte ori sunt cu el lângă mine şi mă ţine în braţe, adorm instant. Rememorez prima mângâiere, că pe a doua nu o mai ştiu. Mi se pare oarecum bizar dar interesant în acelaşi timp. Trăiesc senzaţia aceea de calm, siguranţă şi linişte interioară. E plăcut sentimentul. Şi tocmai bun de repetat.

Voiam să scriu despre ceea ce înseamnă noi, sau doi. De fapt doi se transformă în unul şi aşa convieţuim în armonie. Într-o relaţie nu este vorba de cine e cel mai bun, ci de cât de buni suntem împreună. Când iubeşti un om, îl iubeşti cu totul, bucăţică cu bucăţică. Îi iubeşti defectele care uneori se oglindesc în tine, îl iubeşti în momentele în care te ceartă, în clipele în care îţi spune câte ceva pe un ton tăios, care în primul moment te râcâie şi ţi se pune de-a-ndoaselea peste suflet, dar apoi înţelegi, îl iubeşti aşa, imperfect cum e, pentru că tocmai acea imperfecţiune îţi aduce zâmbete şi fericire nebănuită.

Îl iubeşti atunci când te trezeşte în fiecare dimineaţă, când ştii câtă răbdare are să te asculte, să aştepte să te dai jos din pat, în loc să mai doarmă şi să-şi prelungească somnul cu cel puţin o jumătate de oră. Îl iubeşti atunci când melodia telefonului te anunţă că ai primit un mesaj pe care de fiecare dată îl citeşti cu zâmbetul pe faţă şi cu inima beată de fericire. Îl iubeşti atunci când apare pe neaşteptate cu câte o clătită cu ciocolată. Şi atunci când ştii că el încă mai caută biscuiţii care îţi plac.

Îl iubeşti atunci când dimineaţa te îmbrăţişează sau când în timpul nopţii stă nemişcat în timp ce tu dormi, sau când efectiv acceptă să-ţi trânteşti un picior peste el, chiar daca leşină de cald şi chiar daca are două picioare, ceea ce înseamnă că nu mai are nevoie de încă unul. Dar totuşi, îl acceptă. Îl iubeşti atunci când te ţine de mână sau atunci când te sărută din senin. El habar n-are că-n momentele acelea tu de fapt te-nmoi pe dinăuntru.

Îl mai iubeşti atunci când discută cu tine, când îţi impărtăşeşte întâmplările de peste zi sau entuziasmul pe care îl trăieşte ori de câte ori face un lucru care îi aduce bucurie. Îl mai iubeşti atunci când îţi dă sfaturi, când are grijă să îţi fie bine, când îţi e alături necondiţionat sau în momentele în care te ridică prinzându-te de umeri, încercând să mai ia din greutatea care te apasă. Îl iubeşti pentru că te acceptă aşa cum eşti şi pentru că împreună puteţi fi ceea ce vă doriţi să fiţi.

Să curgă timp prin venele noastre. De fapt noi doi suntem de dinainte să fi fost ceva.

in fiecare zi te aventurezi în oceanul minţii mele...
in fiecare zi te aventurezi în oceanul minţii mele…
Reclame

2 comentarii

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s