Când soţia nu e aceeaşi cu amanta

În timp ce soţia mea servea cina, i-am luat mâna şi i-am spus:” Trebuie să-ţi vorbesc”.  Ea a dat din cap şi a mâncat calmă. Am vazut durerea in ochii ei, acea tristeţe care îmi blochează gura. Mi-am făcut curaj şi i-am spus: ” Vreau să divorţăm” . Ea, dezgustată de întrebarea mea a spus încet: ” De ce?”.  În acea noapte nu am vorbit şi ea a plâns toată noaptea. Ştiam că voia să înţeleagă ce se întâmplă cu căsătoria noastră, dar nu am putut raspunde. Şi-a pierdut locul îninima mea, din cauza altei femei, Ana!

N-o mai iubeam atât de mult pe soţia mea. Am fost aşa de trist, m-am simţit vinovat, motiv pentru care am semnat actul de separare, care aspune că soţiei mele i-ar rămâne casa, masina şi 30% din magazin. Atunci când a văzut actul l-a rupt în o mie de bucăţi: ” Cum?! Am petrecut zece ani din viaţa noastra împreună şi acum mă laşi pentru alta?!”. Mă simt atât de rău pentru tot acest timp pierdut cu mine, pentru toate energiile, dar nu am putut face altceva. Acum o iubesc pe Ana. Dintr-o dată soţia mea a început să urle şi a plâns continuu.

Era furioasă şi dezamăgită. Ideea de divorţ a început să devină realitate. Ziua următoare m-am întors acasă şi am găsit-o stând la biroul ei în dormitor. Scria. Nu am mâncat nimic la cină şi m-am dus să dorm. Am fost foarte obosit după o zi petrecută cu Ana. În noapte m-am trezit şi am văzut-o pe soţia mea tot acolo, la birou.  M-am întors şi am continuat să dorm. Dimineaţa următoare soţia mea s-a prezentat la mine, cu nişte condiţii pentru a ” accepta divorţul”. Nu a vrut casa, nu a dorit nici maşina …şi nici magazinul.

Mâine începea o nouă lună.  În acea lună ar trebui să trăim ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, raţionamentul său a fost simplu:” Fiul nostru are examene în această lună si nu trebuie sa-l îngrijoarăm cu problemele noastre.” Am fost de acord, dar, cu toate acestea, ea a făcut o a doua cerere. ” Trebuie să ne amintim de ziua în care am fost căsătoriti, atunci când m-ai luat în braţe şi m-ai dus în dormitorul nostru pentru prima dată,  dar în această lună , în fiecare dimineaţă trebuie sa ma iei in braţe până la uşa de ieşire”. Am crezut că şi-a pierdut mintea , dar am fost de acord ca să nu strice vacanţa de vară. I-am povestit Anei.

Ana a început să râdă spunând:.” Indiferent de ce trucuri a inventat soţia ta, spune-i că eşti al meu” .  De mult timp eu şi soţia mea nu am avut o lungă „apropiere”, aşa că atunci când am luat-o prima zi în braţe am fost atât de jenat, dar fiul nostru a fost în urma noastra si ne aplauda spunând : ” Tata, eşti tare, ai luat-o pe mama în braţe „! Cuvintele lui erau ca un cuţit în inima mea. Am mers zece metri, cu soţia mea, în braţe.  Ea a închis ochii şi a spus încet:. ” Nu-i spune nimic despre divorţ ..te rog” .

Am fost de acord . Am lăsat-o la uşă şi ea a ieşit, a plecat să ia autobuzul pentru a merge la serviciu.  A doua zi, am fost mai relaxat, ea se sprijinea pe pieptul meu . Am simţit parfumul ei pe bluza mea. Am realizat că a trecut mult timp de când nu m-am mai uitat la ea, deoarece am uitat. Am realizat că nu mai e atât de tânără , avea câteva riduri pe faţă, fire de păr albe. M-am intrebat: „ce am făcut de am redus-o, astfel? ”

A patra zi, luând-o în braţe, cum se întampla în fiecare dimineaţă am simţit că intimitatea s-a întors la noi. Aceasta a fost o femeie care mi-a dat zece ani din viaţă, tinereţea ei şi un copil. Pentru ca pe urmă  să ne apropiem mai mult şi mai mult . Nu am spus nimic din respect pentru Ana!. Fiecare zi a fost mult mai uşoară  şi a trecut repede luna. Fiecare zi care trecea o simţeam mai lejeră. Într-o dimineaţă a fost indecisa, nu ştia ce să poarte. A încercat totul şi a zis: ” Hainele îmi sunt mari”.

Mi-am dat seama că a pierdut in greutate. Deci, de aceea era atât de uşoară, am realizat brusc că a fost în depresie, prea multă durere şi suferinţă. Fară să imi dau seama i-am atins părul iar fiul nostru a intrat brusc în camera noastră şi a spus: ” Tati, e timpul pentru a o duce pe mama în braţe  (pentru el a devenit un moment fundamental al vieţii sale). Am luat-o pe soţia mea în brate şi  am simtit un fior care a schimbat modul în care vedeam divortul. Am vrut să plâng.

Ultima zi am facut acelaşi lucru şi a spus: ” Nu mi-am dat seama că am pierdut intimitatea cu tine”. Fiul nostru a trebuit să meargă la şcoală şi l-am însoţit eu cu masina. Soţia mea a rămas acasă. M-am dus la serviciu dar la un moment dat am trecut prin fata casei Anei şi m-am oprit. Am fugit în sus pe scări, ea mi-a deschis uşa şi i-am spus: ”Iartă-ma .. dar nu vreau să divorţez de soţia mea „… s-a uitat la mine, şi a spus: ” Eşti nebun? ” I-am răspuns:” Nu, doar că îmi place soţia mea. A fost un moment de plictiseală şi rutină în care ne-am depărtat , dar acum mi-am dat seama de adevăratele valori ale vieţii. Azi am dus-o în braţe,  şi mi-am dat seama că trebuie sa o fac pentru tot restul vieţii mele! ”

Ana mi-a dat o palmă si mi-a inchis uşa. Mergând în jos pe scări repede, am condus şi m-am oprit într-un magazin de flori. I-am cumpărat un buchet de trandafiri şi fata de la magazin mi-a spus:  ”Ce vreţi să scrieţi pe bilet? ”:” Nu îmi pasă de nimic dar o să te iau în braţe în fiecare zi din viaţa mea până ce moartea ne va desparti.  „Am venit degraba acasa, am urcat scările şi am fugit sus în cameră fericit şi cu un zâmbet pe buze, dar soţia mea era pe jos … moartă. Ea lupta împotriva cancerului!

Şi eu, în loc să imi dau seama ce se întampla, am fost ocupat cu Ana. Soţia mea mi-a cerut acea perioadă de timp pentru că ea ştia că era pe moarte. ”Deci, ca fiul nostru să nu sufere traume i-a rămas imprimat în memorie că are un tată minunat şi o mamă iubitoare. ”

Acestea sunt detaliile care contează într-o relaţie, nu casa, nu maşina, nu banii. Acestea sunt lucruri trecătoare, care par să creeze o viaţă frumoasă şi o căsnicie perfectă. Încercaţi întotdeauna să vă păstraţi căsnicia fericită, întotdeauna amintiţi-vă prima zi a povestii voastre de dragoste. Fiţi prezenţi şi nu-l uitaţi pe cel de alături!

despre ceea ce nu ştii că ai alături
despre ceea ce nu ştii că ai alături

 

Reclame

3 comentarii

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s