Bunico, mai e un singur pas…

….până când îţi îndeplinesc dorinţa. Peste 3 luni cartea o să se afle pe rafturile librăriilor. Primul exemplar ţi-l pun deoparte. Ţi l-am promis de câţiva ani. O să întorc încet fiecare pagină, ca să poţi citi de acolo, de sus. Te visez în fiecare noapte de o săptămână încoace. Nu-mi dau seama ce încerci să-mi transmiţi. Nu încă. Ori poate ţi-e prea dor, ca şi mie, de altfel.

Nu ţi-am mai scris de mult timp. Mi-am amintit de perioada în care îţi scriam scrisori. Am cumpărat atunci plicuri de toate culorile şi pe fiecare ţi-am lipit un gând. Nu-mi amintesc conţinutul, nu mai stiu ce am aşternut acolo, dar toate stau sigilate într-o cutie pe care nu o poate găsi nimeni. N-o să le redeschid niciodată, dar le păstrez.

Săptămâna asta va fi destul de aglomerată. Îmi place lumea teatrului. Emoţia de acolo, agitaţia regizorilor, bâlbâielile actorilor şi disperarea scenaristului. Aici mă-ncadrez. Mă cuprinde agitaţia de câte ori mă gândesc la prima mea piesa. Trebuie să iasă perfect. Am pus prea mult suflet în tot ce am scris acolo. Şi-n momentele în care am discutat cu fiecare om în parte despre cum trebuie să descurgă totul.

Astăzi am fost surprinsă când la meditaţii, tipa pe care o meditez mi-a spus că începe să-i placă limba engleză şi că n-ar obosi să stea cu mine ore-n şir. Mi-a crescut inima cu un centimetru. De bucurie, bineînţeles. Înseamnă că ceea ce fac e bine iar tu cu siguranţă ai fi mândră, pentru faptul că fac ceea ce ai făcut şi tu zeci de ani, şi toţi oamenii din neamul ăsta. Toată copilăria mea m-am învârtit numai printre profesori. De toate soiurile. Ştiu că ţi-ai fi dorit să duc tradiţia mai departe. Parţial, se împlineşte.  Deci poţi să mai zâmbeşti o dată.

Mă gândesc la perioada aia când eram însărcinată, când îţi cumpăram pufuleţi, mă aşezam cu capul pe pieptul tău iar tu mă mângâiai pe burtă. Ai fost singura care a făcut-o. Iar Eva se liniştea imediat, lăsându-mă şi pe mine să mai dorm. Acum e mare, creşte când nici nu îmi dau seama, are cracii lungi şi părul creţ. Învaţă poezii în engleză mai repede decât pe cele în română, ne aliniază pe toţi şi recită. S-o afla şi-n ea un mic talent de artistă.

Ascult cum inima-mi bate frenetic. De câte ori mă gândesc la el. Ţi-ar fi plăcut, dacă l-ai fi cunoscut. Sunt convinsă de asta. Ţi-ar fi plăcut şi mai mult faptul să mă ştii fericită. Pentru prima oară, în atâţia ani, simt ca e bucăţica aia care îmi întregeşte sufletul. Şi oricât de ciudată, nebună, impulsivă sunt, el ştie cum să mă tempereze, cum să mă liniştească, cum să mă iubească şi cum să trezească în mine atâtea emoţii. Mi-e sprijin, alinare, mi-e tot ce mi-am dorit să-mi fie.

Citesc cărţi în spaniolă în ultima vreme. Pe Kindle. Şi-mi place la nebunie. E modul în care mă relaxez, citind. Iar micuţa jucărie se află cu mine pretutindeni. Nu renunţ la ea. Îmi doresc doar să am timp pentru a citi mai mult, pentru că pasiunea asta o să trăiască-n mine veşnic. Când răsfoiesc câte o carte, te caut printre amintiri.

Îmi doresc să găsesc timp să-ţi fac o vizită, deşi eşti aşa departe…dar o să fac tot posibilul să-ţi aduc florile alea care miros mişto şi care te umpleau de zâmbete.

 

 

 

Reclame

2 comentarii

  1. Felicitari om frumos!
    Nu mai citisem de mult timp un articol atat de frumos care sa imi trasmita emotii la cote maxime si imi era dor.
    Te imbratisez cu dragoste! >:D<

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s