tu nu scrii cu mintea, ci cu sufletul

Tu nu scrii cu mintea, ci cu sufletul, mi-a spus printr-un mesaj, un cititor. Am stat câteva momente şi m-am gândit. Am recapitulat toate momentele în care am scris, toţi anii (aproape şaişpe) în care am irosit cuvinte, toate caietele scrise şi poeziile ascunse. Mi-am amintit cum, vreme de un an jumătate, am refuzat să mai pun mâna pe vreun pix ca să compun iar tastele îmi deveniseră total străine, reci şi goale.

Apoi l-am întâlnit pe el, tot într-un moment în care eram pregătită să renunţ. M-a făcut atunci să-mi dau seama că scrisul mă reprezintă, mă eliberează, mă încarcă energetic. Am continuat, încercând să ignor sau să nu mai pun la suflet cuvintele celor care încercau cu toate puterile să mă descurajeze şi să mă întoarcă din drum.

Mi s-au deschis drumuri în ultima vreme. S-au deschis larg uşi la care am ciocnit cu sfială. Am fost primită cu o căldură la care nu mă aşteptam. Am început să scriu piese de teatru, cu mult entuziasm şi cu sufletul plin de emoţie. Dacă priveşti în treacăt, poate părea simplu, dar e mai complicat decât poţi vedea cu ochiul liber. Personajele se pot schimba de a o stare la alta, drumurile parcurse se pot afla la răscruce atunci când te aştepţi mai puţin…şi lista poate continua.

Am început diferite colaborări. De fiecare am fost mândră şi bucuroasă pentru faptul că am putut să contribui cu ceva la realizarea unui proiect. Mulţi nu înţeleg şi poate nici nu cred, că o carte se scrie greu. Greu pentru că atunci când îţi laşi imaginaţia să lucreze, trebuie să te concentrezi doar pe ceea ce trebuie să faci, fără să fii distras de alte lucruri. Cu alte cuvinte, ai nevoie de linişte. Un scriitor, nu doar scrie. El scrie, şi rescrie. Analizează, citeşte, reciteşte, modifică şi din nou rescrie.

Regăsesc în mine gesturi, vorbe, ticuri, care nici măcar nu ştiu cui aparţin. Mi-am deschis cutia sufletului. Aştept să se aşeze un fluture pe fruntea mea şi să-mi cureţe încruntarea.

large1

Reclame

2 comentarii

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s