despre copilul naiv din mine

Uneori am zile liniştite, cu soare, energie, entuziasm şi voie bună. Alteori am zile în care se întâmplă atât de multe lucruri, încât mi-e greu să le procesez, rumeg, conştientizez, şi mă întreb de ce trebuie să se întâmple atât de multe evenimente într-o singură zi. Probabil că cineva acolo Sus îşi mai îndreaptă privirea către mine şi scoate la suprafaţă acele lucruri pe care ori le astup, ori refuz să le văd. Şi când mi le bagă în ochi într-un mod mai mult decât evident, nu am cum să nu le observ.

10247352_836350146380723_2084722306097239571_nSunt puţini aceia pe care-i iubesc cu adevărat şi mai puţini aceia despre care am o părere bună. Cu cât cunosc lumea mai mult, cu atât mă nemulţumeşte mai mult: fiecare zi îmi întăreşte credinţa în nestatornicia firii omeneşti şi mă convinge de puţinul temei care se poate pune şi pe ceea ce pare a fi merit şi pe ceea ce pare a fi bun-simţ…

Dincolo de maturitatea pe care am fost nevoită să o îmbrac la o vârstă fragedă, sunt un copil. Sunt atât de naivă, încât mă încred în bunătatea şi sinceritatea unor oameni care nici măcar nu ştiu cine sunt. Poţi fi un om complet atunci când te cunoşti, când te descoperi, când te iubeşti. Eu am iubit oamenii. Şi le-am dat câte puţin din fiecare fărâmă de suflet. Am iubit zâmbetul unui copil, privirea unui bătrân, îmbrăţişările iubitului sau cuvintele de alinare ale prietenului bun.

Am încercat întotdeauna să găsesc ceva de iubit în fiecare om. Ceva bun, care să-mi rămână şi de care să-mi amintesc peste ani. Bunica m-a învăţat să nu păstrez mâhnirea în suflet şi să mă iert pentru răul pe care alţii mi-l fac, voit sau nevoit. Liniştea adevărată şi echilibrul au venit în momentul în care am închis o uşă pentru a putea deschide alta.

Las deoparte tot ce m-a chinuit în ziua de ieri, şi mă bucur de ziua de azi. Aş fi vrut să-ţi vorbesc despre noi. Să-ţi spun că n-au mai putut exista două suflete atât de sincere, nici gusturi atât de asemănătoare, nici sentimente atât de la unison, nici priviri atât de îndrăgostite ca ale noastre.

Fericirea perfectă nu este uşor de găsit. N-am căutat-o niciodată, deşi am primit-o cu drag atunci când a venit spre mine. Ştii că niciun farmec nu e mai mare decât delicateţea sufletească?

Reclame

9 comentarii

 1. Parerea mea este ca fericirea nu trebuie cautata, ci trebuie sa iti deschizi larg usile sufletului pentru ca ea sa poate sa patrunda in el. 🙂
  Frumos ce ai scris.

  Apreciază

 2. Ce pot să-ţi spun eu ţie? Ieri îmi doream să fiu mai altfel decât cum sunt, însă realizez că e mai bine aşa: să ai sufletul plin de lucruri frumoase şi chiar şi inocente uneori (în ciuda vârstei).

  Apreciază

 3. @illusion – mi-am dat seama, de-a lungul timpului ca este important sa gandim pozitiv. Gandurile care aduc griji, nesiguranta, temeri, incertitudini, nu fac bine. Cand unii oameni ranesc prin atitudinea lor, eu aleg sa imi vad de drum, desi o dezamagire nu are cum sa nu iti aduca si tristete. Nu suntem la fel, nu gandim la fel, dar te acuzi in gand in momentul in care un om in care ai crezut se dovedeste a fi un fals.

  Apreciază

 4. Fericirea perfecta nu exista, intradevar dar daca ar exista nu am intra intr-o deranjanta monotonie? 🙂 Sunt bine venite si momentele lipsite de fericire pentru a putea aprecia dusul cald si placul al fericirii de apoi.

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s