Riders Club – Ziua B sau cum să ne mocirlim sănătos

Riders Club este cea mai mare comunitate de pasionaţi de biciclete din Romania, diferenţiaţi pe niveluri de abilitate, care participă la evenimente distractive dedicate lor în toată ţara. Din acest club, care totuşi şi-a câştigat un renume, fac parte oameni, de la mic şi până la mare, pasionaţi de competiţii de ciclism, maratoane şi altele. Sunt oameni care trăiesc sănătos sau cel puţin încearcă să o facă, sunt oameni care îşi consumă energia pedalând şi care se lasă prinşi într-un joc, concurs, competiţie, care nu le aduce satisfacţii enorme în afara faptului că fac mişcare, că se reunesc alături de cei care au pasiuni comune cu ei sau că mai privesc natura din mişcare.

Nu sunt o împătimită a acestui sport, deşi mi se mai face şi mie dor de pedalat. Mă simt intrigată de faptul că oamenii din spatele acestei competiţii, cei care se ocupă de organizarea şi buna desfăşurare a concursului, nu arată niciun strop de respect faţă de oamenii care îşi doresc să participe şi să pedaleze bucuroşi în aer liber. Să ne înţelegem. Oamenii vor ca  bicicletele lor să mai funcţioneze după terminarea unui concurs, pentru a mai putea participa şi la altul. Tu, în calitate de mare organizator, nu eşti capabil să amâni momentul din cauza condiţiilor meteo nefavorabile? Cum să ai nesimţirea să aduni o mie şi ceva de oameni şi să îi pui să biciclească prin noroi? Nu e nicio plăcere să pedalezi prin mocirlă, sau cel puţin eu nu văd nicio plăcere în asta. Ar fi existat una în cazul în care competiţia s-ar fi bazat pe bătăi cu nămol între trupuri care să se unduiască suav şi să ridice nivelul de creştere al tensiunii masculilor care ar fi privit de pe margine.

Cei care participă la aceste competiţii plătesc o taxă de înscriere. Adică taxă de participare. Şi nu plătesc pentru a alerga prin ploaie, pentru a rămâne împotmoliţi prin noroaie pentru ca apoi să-şi ţină bicicletele prin service-uri, tot pe banii lor, bineînţeles. Mi se pare total neplauzibil faptul că aţi ales să scutiţi de la acest concurs copiii cu vârsta până în 13 ani şi pe însoţitorii acestora. Cu restul cum rămâne? Se pot împotmoli liniştiţi, presupun, că sunt adulţi şi ştiu să se ridice dacă se-mpiedica sau rămân înfipţi într-o băltoacă.

Aţi fi putut să arătaţi puţină consideraţie pentru participanţi şi să amânaţi momentul. Nu crăpa nimeni. Ati fi câştigat respectul multora, atât timp cât în momentul de faţă nu le puneţi nimic la dispoziţie, niciun ceva care să vină în ajutorul lor pe vremea asta. Un tricou şi-o sticlă de plastic nu-i încălzeşte pe o rază mai mare de 1 kilometru.

Sunt curioasă câti se vor mai înscrie la următorul concurs. Voi urmări cu atenţie. Sunteţi de toată jena. Pentru mine, bineînţeles. Este o părere strict personală. Pe care nu o schimb. Haidi pa’.

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s