Cine sunt, ce însemn şi ce reprezint?

Cine sunt eu? Nu sunt o imagine decupată în diapozitive subţiri. Interiorul meu nu este un album de fotografii, sau un cuvânt aruncat la întâmplare. Nu suntem obiecte, ci procese. Fiecare dintre noi este, în definitiv, propria căutare de sine. În fiecare zi mă caut pe mine însămi. Şi mă găsesc aşa cum mă ştiu sau cum mă observ dimineaţa în oglindă. Nu mă caut ca să mă găsesc, pentru că deja ştiu unde mă aflu.

Nu mă uit în trecut, pentru că de acolo am plecat de mult. Sunt în momentul de acum, în clipa prezentă. Am încetat să mă mai ascund în mine. Am încetat să ţes vise sau speranţe care să-mi proiecteze imagini ademenitoare ale viitorului. De viitor nu-mi mai pasă, pentru că gândul la el mă ţine în loc. Şi uneori mă răneşte. Aşa cum mă răneşte un cuvânt dur, o respingere involuntară ori două braţe întinse la care nu pot ajunge.

Au fost ani în care m-am căutat în părinţii mei. Am fost curioasă să observ cât din ei sunt eu. Nu m-am regăsit acolo, pentru că sunt mai mult de atât. Sunt mai mult decât suma unor reproşuri, a unor răutăţi gratuite, sunt mai mult decât invidia voit afişată sau decât toată răutatea scoasă la suprafaţă în decursul a zeci de ani.

Mi se râde în faţă pentru simplul fapt că sunt o visătoare. Da, asta sunt. Dar termenul ăsta este perceput eronat de marea majoritate. Dacă un visător este acel om care îşi doreşte să facă ceva pentru el şi pentru cei de lângă, dacă un visător este acel om care munceşte din greu pentru a realiza şi îndeplini ceva, dacă un visător este cel care îşi urmează pasiunea şi clădeşte ceva în urma un dar divin primit sau moştenit, atunci da, eu sunt aia.

Sunt femeie, mamă şi copil. Sunt ceea ce alţii nu îndrăznesc să fie. Sunt sinceră, atentă şi mai iubitoare decât sunt unii capabili să-şi închipuie. Am energie suficientă încât să-mi duc proiectele, ideile, planurile la bun sfârşit. Sunt echilibru, vulcan, zâmbet, lacrimă, râs zgomotos sau declin interior.

Tu cine eşti?

dancing_on_the_skyline_by_jbfort-d5g8k2m

Reclame

7 comentarii

 1. Cine suntem ? Nimicuri comisar ce nu stim nimic despre umbra si mansonul nostru energetic.Daca o sa murim stiind doar atat ,cu greu ne vom reîncarna.Ce facem ? Nimic,sau aproape nimic. Ce vrem? Totul rapid daca se poate si in rest prafu si toba de toti si toate.

  Apreciază

 2. Sunt femeie, mama si copil. Peste toate sunt increzatoare in visele mele. Nu stiu sa urasc, sufar din cauza rautatilor, iubesc neconditionat, am atata energie incat sa pornesc un reactor, sunt zambet, sunt soare, sunt vulcan, sunt ocean, sunt OM peste toate.
  Multi nu pot intelege linistea ce o eman, dar nici nu trebuie, atata vreme cat se pot pierde in aceasta liniste sa isi trag seva din mine. Inca mai am putere de a hranii si pe altii, chiar daca uneori, se hranesc cu lacomie si ma lase secatuita. Secatuiala dureaza un moment si apoi ma intreb: ,,EU de unde ma hranesc?,,
  Raspunsul il cunosc bine. Si il cunosti si tu, dar pentru tine.
  Multumesc, draga mea, pentru ca eram secatuita si m-ai facut sa ma privesc in interior, asa cum faci de luni intregi…

  Apreciază

  1. Draga mea, ma poti gasi atata de usor ori de cate ori doresti si ti se face dor de mine. Usa personala iti este deschisa chiar si pentru intrebari simple, de genul: ,,ce faci?,, Oricand simti …Iar eu nu ma regasesc, ,in cateva lucruri de aici.Zambesc citindu-te de fiecare data… tu stii ca ai darul de a ma surprinde cu exactitate in multe dintre articolele tale. Parca ai trai, in mare, viata mea. .. este o coincidenta bizara si extrem de placuta 🙂

   Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s