Fericirea mea stă în lucrurile mărunte

Fericirea stă în lucruri mărunte. Într-un zâmbet. Într-o strângere de mână. Într-o încurajare, îmbrăţişare sau vorbă blândă. Fericire e atunci când bucuria din interior mă însoţeşte ca o umbră. Când n-o pot pune elegant în cuvinte, dar o pot transmite prin gesturi, priviri şi surâsuri. Sunt oameni pentru care doar lucrurile măreţe, grandiose, sclipitoare înseamnă fericire.

Pentru mine fericirea înseamnă o plimbare în parc, o discuţie antrenantă cu un om drag, răsăritul şi apusul, răsfoirea unor amintiri, privirea unor poze, bucuria oamenilor dragi, cărţile care aşteapte să fie citită, un cântec.

O femeie adevarată valorizează un bărbat adevărat, adică ea apreciază şi respectă valoarea bărbatului din viaţa ei. Femeia ştie că, parte din a fi o femeie minunată, este şi recunoaşterea şi îmbrăţişarea calităţilor bărbatului de lângă ea. Nu ştiu cât din bărbatul din viaţa ei o va face fericită, dar ea va fi fericită să fie lângă el. Pe noi, iubirea are puterea de a ne transforma, ne înfrumuseţează, este o sursă neştiută a infinitului personal. Niciodată nu m-am gândit că un munte de bani, haine şi alte lucruri luxoase, m-ar face fericită. Fericirea e realizată în sens spiritual.

Fericirea este plăcerea sufletului. O simplă senzaţie, un sunet, o culoare, atingerea mâinii unei femei sau unui copil, dacă angajează sufletul, devine o fericire. (Garabet Ibrăileanu)

Să te concentrezi asupra unui gând, asupra unei fiinţe, asupra câtorva dimineţi înseamnă să sustragi viaţa din efemer şi fericirea din simpla trecere. Dacă o durere concentrată în focarul ei devine mai suportabilă pentru că e mai locală, o fericire concentrată în obiectul ei devine mai intensă şi tocmai de aceea mai vastă. Concentraţia dă expansiune.

Tu iubeşte-mă şi mâine!

little_red-1445148

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s