Sensibilitatea ne face oameni

A scrie înseamnă să descinzi spre origini, să faci săpături, să cobori în subteran; eu caut esenţa vieţii, drama profundă.

El. Bărbatul sigur pe el, care ştie cum să abordeze o femeie, relaxat, spontan, implicat în activităţi interesante. Latura sensibilă parţial ascunsă. Femeile nu vor stânci sau ziduri reci de care să se lovească, ci bărbaţi care să fie calzi şi să vibreze odată cu femeia de lângă. Aţi prins ideea.

De mici suntem învăţaţi cu regula aia cretină care spune că bărbaţii nu trebuie să plângă, iar femeile să se arate inaccesibile. Boooon.

Dacă a fi sensibil înseamnă a fi capabil să îţi exprimi sentimentele, atunci îţi apreciez sensibilitatea. Dacă a ne asculta reciproc şi a lua decizii împreună, denotă sensibilitate, atunci o preţuiesc. Dacă a aprecia teatrul, muzica şi arta înseamnă a fi sensibil, cu siguranţă suntem pe aceeaşi lungime de undă!

Sfat pentru doamne: Daca a fi indiferent sau total indolent este atitudinea lui preferată, sub pretextul ca nu vrea să sufere, spune-i  să-şi păstreze aşa-zisa sensibilitate pentru el.

Dragostea sublimă şi adevărată este un sentiment divin, transfigurator, complex, al cărui factor esenţial este duioşia. În dragoste trebuie să existe un sentiment de dăruire, o dorinţă de a proteja, un imbold de a face bine şi de a procura plăcere şi fericire – o lipsă deplină de egoism.

Ce importanţă dă bărbatul iubirii în viaţa sa? Bărbaţii îşi manifestă nevoia de afecţiune iar dragostea unei femei  îi poate pune în valoare şi încuraja.  A fi indragostit te transformă, te maturizează pentru a deveni demn de dragostea unei femei, pentru a o putea proteja.

Menirea femeii e să trezească în bărbat energia sufletească, focul pasiunilor nobile, să menţina treaz sentimentul datoriei şi năzuinţa spre un ideal înalt.

..totuşi..chiar daca nu au sensibilitatea, frumusetea, delicatetea femeilor… barbatii sunt unici…

Couple in hug watching sunrise together

Reclame

3 comentarii

  1. Ruxandra, sfatul pentru doamne este grozav.
    Minunat ai descris si menirea femeii: ,, Menirea femeii e sa trezeasca în barbat energia sufleteasca, focul pasiunilor nobile, sa mentina treaz sentimentul datoriei si nazuinta spre un ideal înalt.,,
    Frumos!

    Apreciază

  2. e o prostie societatea în care bărbatul este învăţat că a fi bărbat ănseamnă insensibilitate. asta e prea vecină cu nepăsarea şi indolenţa. de aici şi o mulţime de probleme in cuplu. interesanta tema ai abordat.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s