Fericire de femeie simplă (2)

Am zile în care mă trezesc plină de energie. Şi-mi încep ziua cu entuziasm. Şi cu o voce plăcută în timpan. Am zile în care oameni dragi vin şi mă-ntreabă ce mi se-ntâmplă de-s atâââât de veselă. Apoi caut dragostea în mine. E mereu acolo. Mă alimentează. Îmi sporeşte încrederea şi-mi prelungeşte aripile. Apoi realizez că devin mai fericită când îmi dau seama că mâna de ajutor de care am nevoie se află chiar la capătul braţului meu.

Nu poate fi fericire mai mare decât a pune în armonie viaţa noastră cu gândirea noastră. Când duci o viaţă potrivit însuşirilor tale, înclinărilor tainice ale conştiinţei tale, resimţi cea mai vie mulţumire, accesibilă tuturor oamenilor.

Iar eu sunt vie. Mă simt vie.

Când cineva încearcă să-mi umbrească bucuria, entuziasmul, starea de bine, mă gândesc la faptul că sunt nenumărate motive care-mi aşează zâmbetul în privire. Gândul care se îndreaptă către el, soarele care mă încălzeşte dimineaţa, braţele mici ale copilului care îmi împarte dragoste, străinii care se sorb din priviri, oamenii care se cufundă în lectură pe scaunele dintr-un metrou aglomerat, proiectele mele care prind contur, dorinţele care se îndeplinesc…şi-ar mai fi motive de înşirat, dar irosesc inutil cuvintele.

Vouă nu am apucat să vă vorbesc, deşi îmi propusesem să o fac, despre fericirea care m-a cuprins în momentul în care iubitul meu mi-a dăruit cea mai formidabilă jucărie. Vorbesc despre Kindle Paperwhite.

Nu mi-am dorit tabletă. Nu-mi place, poate pentru că este exact ca telefonul pe sistemul Android. O fi practică, dar aplicaţii am şi pe mobil. Nu am nevoie de alte aplicaţii pe o chestie mai mare. Şi mai grea. În schimb, mereu eram fascinată de Kindle, când vedeam pe la alţii, în timp ce eu căram o grămadă de cărţi după mine. Într-o zi am rugat o tipă în metrou să-mi arate cum se scrie o notiţă. Că mă interesa foarte tare. Şi mi-a plăcut groaznic.

Când am intrat în posesia bijuteriei mele, am fost în extaz. Am ajuns în birou şi-am început să ţopăi. Lumea se uita strâmb la mine, dar cred că de ciudă. Că eu aveam şi ei nu. N-am vrut să le intensific nefericirea aşa că m-am ocupat mai mult de Kindle, încercând să-l descopăr.

Noul copil intrat în familie are o mulţime de funcţii. Are o lumină integrată în ecran, aşa că poţi să citeşti cât pofteşti pentru că ochii nu-ţi obosesc. Meniul este foarte uşor de utilizat, iar paginile se schimbă cât ai clipi. De recomandat atingerea fină. Delicată adică. De pe Amazon poţi descărca trilioane de cărţi, dar eu m-am mulţumit cu 65. Suficient momentan. Am citit doo într-o săptămână deci timp să am şi de restul.

E ultra-mega-hiper interesant că pot scrie notiţe. Adică dacă-mi vine vreo idee când aştept la ghişeu la bancă, pot scrie liniştită, şi-apoi trimit prin wifi pe email sau unde vreau să ajungă. Interesant, nu? Aşa spuneam şi eu.

Fontul poate fi schimbat. La fel şi dimensiunea. Dacă citeşti cărţi în engleză şi nu înţelegi un cuvânt e suficient să îl selectezi şi se deschide dicţionarul cu traducerea. Îmi place că bateria ţine foarte mult. Că funţionează foarte bine. Că e mic, uşor şi subţire.

Şi uite că am enumerat mai sus alte mulţimi de motive de fericire. Până la urmă fericirea e să ştii să îţi doreşti ceea ce ai deja.

mood-book-girl-photo-hd-wallpaper

 

Reclame

7 comentarii

  1. Ăsta e scris cumva pentru Superblog ?, că am mai văzut câteva texte despre ebook-ul ăsta… Dacă da, vezi că nu ai link-uri în text şi mai mult ca sigur vei fi depunctată pentru asta. Eu nu particip la Sb, dar îmi amintesc că i-am mai auzit pe câte unii vorbind despre asta. Succes !

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s