Tu când ai uitat să iubeşti?

Despre subiectul ăsta deja răsuflat, am mai scris până acum vreo 5 articole. Mai scriu unul, că poate mi-au scăpat printre degete nişte idei, sau între timp mi s-a mai schimbat optica ori unghiul din care este privită situaţia.

Scenariul e simplu. Sau prea simplu. Ei se iubesc, cu bune şi rele. El bărbatul rece, ea femeia caldă, care aşteaptă cuvintele şi afecţiunea lui. Ea îl poartă pretutindeni în gând, el o caută sau îi simte lipsa atunci când îşi aduce aminte. Ea îl aşteaptă cu mâncarea caldă pe masă, el îşi caută preocupări şi modalităţi de destindere care nu o includ şi pe ea. Părinţii lui nu o acceptă doar pentru că religiile lor sunt diferite. Şi de aici începe drama.

Merg mai departe, dorindu-şi un viitor comun. Se împiedică, dar se ţin de mână. El îi mai arată ocazional că ea este tot ce el îşi doreşte, dar când o face, sufleteşte, ea este departe.  Apoi, pur şi simplu întâmplător şi într-un moment total nepotrivit, descoperă că o înşeală. Bum! Cu ochii plini de lacrimi, îşi strânge la nimereală câteva haine şi pleacă. El o caută disperat câteva zile pentru a îşi cere scuze şi pentru a da nişte explicaţii banale care oricum  nu pot şterge fapta.

Acum intru eu în scenă. Cuvintele mele ar putea să rănească orgoliile şubrede ale câtorva bărbaţi. Bărbaţii se lamentează că femeile sunt greu de înţeles. Femeile îşi storc neuronii şi nu găsesc explicaţii pentru faptele bărbaţilor. Pentru cei care se tăvălesc prin paturi străine, deşi au o relaţie, nu am pic de milă. Atât femeile, cât şi bărbaţii care nu au conştiinţă şi suflet, nu merită nici măcar o privire. Părerea mea.

Bărbaţii înşeală pentru a se simţi de valoare, importanţi, apreciaţi şi siguri pe ei. Bărbaţilor le place sa câştige. Şi totuşi, de ce înşeală bărbaţii? Pentru că vor, pentru că pot, pentru ca nu se pot abţine. În fiecare bărbat se ascunde un băieţel care vrea să se joace, să cucerească şi să experimenteze. De aceea, câteodată recurg la o aventură sau chiar la o amantă. Acest gen de bărbaţi consideră femeile drept „trofee”, pe care le colecţionează, despre care vorbesc şi cu care defilează. Scuza lor este că nu pot renunta la provocarea pe care o constituie cucerirea unei femei. Bun, dar iubirea pentru parteneră unde e? Stop cadru.

Ce nu ştie un bărbat este că indiferent de cât de elaborat este planul lui de „atac”, partenera lui dispune de acea „intuiţie feminină” care o va îndemna să depisteze şi cele mai mici semnale ale tradarii. Nu trebuie să faci pe detectivul, să îl urmăreşti sau să faci crize de isterie crezând că orice femeie care schimbă o vorbă cu el, este şi amanta lui. Nu ai motive să faci toate astea. Pentru că ştii. Pentru că simţi.

Bărbaţii stau relaxaţi crezând că femeile de lângă ei sunt atât de idioate încât să nu-i prindă, iar ei se simt atât de macho că au mai reuşit să marcheze un gol. Au mai pus un prenume pe lista femeilor avute. Dacă femeia tace, nu înseamnă că nu ştie. Dacă femeia de lângă tine sterge tot cu buretele şi evită discuţiile pe marginea trădării tale, pe care tu oricum în veci nu ai recunoaşte-o, înseamnă că te iubeşte prea mult, nu că o doare sufletul prea puţin.

Nimic nu întăreşte mai mult respectul de sine decât sentimentul de a fi dorită. Dacă ai uitat să îi acorzi atenţie, dacă ai uitat să îi mai spui că îţi lipseşte sau că pur şi simplu te gândeşti la ea, dacă abia îi mai adresezi câteva cuvinte pentru că eşti prea ocupat să stai de vorbă cu femei pe care să le convingi să treacă prin patul tău, pentru a-ţi mototoli puţin aşternuturile, să nu te miri când descoperi că sentimentele persoanei de lângă tine sunt aproape de 0 sau când te anunţă că pur şi simplu s-a săturat să fie bătaia ta de joc.

Pentru că o femeie merită în primul rând respect. Respectul se arată prin loialitate, încredere, ataşament, atenţie şi iubire. Tu când ai uitat să iubeşti?

488828

Reclame

6 comentarii

  1. Am nețărmuita bucurie și neasemuita plăcere de a-ți ura La mulți ani, cu prilejul minunatei sărbători de 8 Martie! Fie ca florile să te împresoare toată ziua și parfumul lor să te adoarmă duios spre seară! 🙂

    Apreciază

  2. Eu de 8 ani nu am uitat sa iubesc si trebuie sa recunosc faptul ca am incercat mereu amandoi sa rotim relata in jurul respectului atat de sine, dar mai ales al celui reciproc. Inca mai am fluturi in stomac si inca imi tresare inima cand trebuiesa sa ne intalnim undeva, desi locuim de 5 ani impreuna. Iubirea rezista atata timp cat ne dorim sa reziste. Daca ne pierdem interesul si nu consideram ca merita sa mai luptam mai bine ne retragem frumos din echipa. Nu sunt adepta “pentru toata viata”, ci atat ca este dat sa dureze sa o facem frumoasa, placuta si armonioasa.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s