Suflet de femeie şi creier de bărbat

Frumuseţea unei femei nu se află în estetica feţei, ci adevărata frumuseţe a unei femei se reflectă în sufletul ei. Sunt atenţiile pe care le face cu dragoste şi pasiunea pe care o arată.

Sufletul unui bărbat e oglindirea sufletului femeii de lângă el. O femeie care trăieşte cu sufletul şi care iubeşte din tot sufletul, este acea femeie care îl apreciază pe bărbatul din viaţa ei şi îl consideră un adevărat exemplu. Acel bărbat iese în evidenţă pentru bunătatea sufletului, răbdarea şi respectul de care dă dovadă.

Există femei care iubesc până la capăt! Timpul şi experienţa te învaţă să preţuieşti liniştea sufletului mai mult decât orice altceva.

Victor Hugo spunea aşa: Bărbatul este cea mai elevată dintre creaturi; femeia este cel mai sublim ideal. Dumnezeu a făcut pentru bărbat un tron iar pentru femeie un altar. Tronul exaltă, altarul sfinţeşte.

Bărbatul este creierul, femeia este inima. Creierul primeşte lumina, inima primeşte iubirea. Lumina fecundează, iubirea reînvie. Bărbatul este puternic prin raţiune, femeia este invincibilă prin lacrimi. Raţiunea convinge, lacrimile înduioşează sufletul. Bărbatul este capabil de orice eroism, femeia este capabilă de orice sacrificiu.

Bărbatul are supremaţia. Femeia are intuiţia. Supremaţia semnifică forţa, intuiţia reprezintă dreptatea. Bărbatul este un geniu, femeia este un înger; geniul este incomensurabil, îngerul este inefabil. Aspiraţia bărbatului este către glorie supremă, aspiraţia femeii este către virtutea desăvârşită. Gloria face totul mare, virtutea face totul divin.

Bărbatul gândeşte, femeia simte. A gândi înseamnă a avea în creier o lumină, a simţi înseamnă a avea pe frunte o aureola. Bărbatul este un ocean, femeia este un lac. Oceanul are perla care îl împodobeşte, lacul are poezia care îl luminează. Bărbatul este un vultur ce zboară, femeia o privighetoare care cântă. A zbura înseamnă a domina spaţiul, a cânta înseamnă a cuceri sufletul.

Bărbatul se găseşte acolo unde se sfârşeste Pământul, iar femeia acolo unde începe Cerul.

man-and-woman

Exista femei care iubesc pana la capat!
Sufletul unui barbat e oglindirea sufletului femeii de langa el.  – See more at: http://sufletulfemeii.ro/sufletul-unei-femei-oglinda-altor-suflete/#sthash.jVKcndwJ.dpuf
Sufletul unui barbat e oglindirea sufletului femeii de langa el.  – See more at: http://sufletulfemeii.ro/sufletul-unei-femei-oglinda-altor-suflete/#sthash.jVKcndwJ.dpuf
Reclame

10 comentarii

  1. Dualitatea barbat – femeie descrisa in cel mai minunat mod posibil.
    Multumesc Rux, pentru conexiunile produse in mintea mea gen: intuitie suprema, creierul condus de inima, s.a.
    Mi-a fost dor sa te citesc.

    Apreciază

  2. Frumos articol, insa pe mine m-ai intristat…Imi dau seama ca ai dreptate si imi mai dau seama cat de departe de aceasta dreptate ma aflu eu in relatia pe care o am…

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s