şi spune-mi, vei simţi emoţie când voi scrie pentru tine?

Am ales să fac Facultatea de Litere, cu inima deschisă. Pentru că asta mi-am dorit. Pentru că îmi place să citesc. Îmi place să scriu. Uneori inventez poveşti. Le scriu cu ochii minţii apoi le aştern pe coli de hârtie. Stau toate adunate într-un biblioraft. Roşu.

Când am vorbit cu el acum câteva luni şi i-am spus că aş vrea să dau admiterea la Facultatea de Arte, mi-a spus că mă susţine şi că mă va ajuta. De fiecare dată mi-a fost alături în momentele în care mi-am dorit să fac un anumit lucru. M-a încurajat şi mi-a sporit încrederea. Am început o colaborare cu un teatru. Am scris un scenariu. L-am scris stângaci, dar cu sufletul. L-am predat cu emoţii. Acum câteva zile am primit un răspuns, cum că scenariul a fost aprobat. Şi peste câteva luni va urma punerea în scenă. Iar eu va trebui să fiu acolo. Prezentă, căci sunt cuvintele mele şi voi vedea cum nişte actori vor trăi stările induse de mine.

Îmi doresc să dau admiterea la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică. Încep pregătirile la Facultatea de Film, şi îmi doresc să merg. Mă înteresează scenaristica. Pentru că mi s-a spus că ştiu să scriu. El m-a încurajat, voi m-aţi încurajat, profesorii m-au încurajat, în timp ce familia mea a râs pe înfundate. Sunt momente în care scriu orice. Scriu poveşti pornite de la vizualizarea unei poze, sau de la starea pe care mi-o dau doi îndrăgostiţi în momentul în care îi văd cum se îmbrăţişează.

Am început să scriu o poveste despre noi, derulând în minte şirul lucrurilor şi imaginându-mi cum se cern anii. Cred că sunt destul de creativă. Poate că exagerat de creativă. Poveştile pe care le vedem în filme sunt de obicei spectaculoase. Au la bază emoţii, sentimente, trăiri. Uneori îmi analizez stilul. Şi încerc să mă cunosc mai bine. Învăţ să mă descopăr. Sunt atentă la ceea ce observ prima dată la un om apoi mă gândesc la ce amintiri îmi evocă.

M-am gândit la cum va fi când vom pleca la Herculane. La cum vom fi împreună. La timpul meu raportat la timpul tău. O să am la mine coli şi un bax de pixuri. Cumpără şi tu un set, în cazul în care eu uit. N-as putea să scriu doar cu degetele. O să scriu un scenariu acolo, bazat pe ceea ce voi vedea, trăi, simţi. Îmi voi canaliza atenţia pe lucrurile care mă interesează.

Dar totuşi spune-mi, vei simţi emoţie când voi scrie pentru tine? 

tumblr_mh6q3j1cJe1rousgro1_500

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s