Când un bărbat iubeşte o femeie…

andreea-diaconu-portret

Recunosc, nu cu mândrie, că acum vreun an sau chiar doi, fugeam din calea bărbaţilor şi îi ocoleam cât de mult puteam. Când cineva încerca să se apropie de mine, se lovea de un zid suficient de impunător, sau când încerca printr-o formă sau alta să mă cucerească, îi întorceam spatele şi plecam. Am dezvoltat un simţ destul de ascuţit în privinţa intenţiilor bărbaţilor. Pe vremea aceea îi încadram pe toţi în categoria cunoscută de boi cu un singur cap funcţional, care nu era cel de pe umeri.

Deşi aveam în jurul meu prieteni cărora le cunoşteam şi iubeam spiritul, refuzam categoric să îmi mai deschid sufletul. Când a apărut el în viaţa mea, am fost tentată să adopt aceeaşi atitudine. Apoi mi-am dorit să îl cunosc, să îl descopăr, să îl am în preajmă, şi pentru că mi-am permis să îmi redeschid sufletul, am ajuns să simt iubirea aia pe care o citeam numai în cărţi şi pe care o savuram doar cu ochii închişi şi imaginaţie crescândă.

Zilele trecute m-am reîntâlnit cu un client interesat să facă două contracte, pentru el şi soţia lui. A ajuns să îmi povestească despre cum au reuşit să îşi cumpere o casă, despre locurile lor de muncă, despre faptul că soţia lui a avut o perioadă grea pentru că încearcă de ceva timp să facă un copil dar încă nu au reuşit, şi despre faptul că îl interesează siguranţa soţiei lui şi a familiei. Nu era foarte interesat de ceea ce ar fi putut face pentru el, cât îl interesa ceea ce ar putea face pentruu soţia lui.

N-am putut să nu îi observ sclipirea din privire atunci când vorbea despre ea, felul duios şi zâmbetul afişat în colţul gurii atunci când îi rostea numele. M-am gândit atunci la faptul că şi bărbaţii iubesc, chiar dacă o fac diferit de noi, femeile, chiar dacă nu îşi exprimă atât de clar şi răspicat sentimentele. Gesturile le trădează simţămintele.

Pentru mulţi bărbaţi, relaţia lor este locul unde pot fi cu adevărat intimi, locul unde pot împărtăşi idei, gânduri, trăiri, pe care le pot dezbate cu femeile pe care le iubesc. Pe alţii, relaţia lor îi stimulează şi îi provoacă să fie mai buni, să încerce să fie mai buni.

Pentru un bărbat este important să îşi impartă viaţa cu o altă persoană, aşa cum şi unei femei îi place să împărtăşească persoanei iubite, atât reuşitele, cât şi eşecurile. Există cineva pe care poţi suna într-o pauză de masă sau atunci când vrei să dăruieşti din ceea ce simţi într-un moment anume.

Un bărbat simte instinctual nevoia să trăiască cu cineva care să-l facă să se simtă în siguranţă, confortabil, apreciat. De fapt, ce poate fi mai plăcut decât să primeşti în fiecare zi premiul de a fi iubit de o femeie care, la rândul ei, adoră să te iubească?

 

Reclame

10 comentarii

   1. Cred ca s-a referit la faptul ca la inceput ai spus ca nu voiai sa lasi pe nimeni sa patrunda in sufletul tau… 🙂

    Apreciază

   2. De regula asta se intampla cand in trecut ai avut o suferinta puternica legata de o relatie cu un baiat (barbat), altfel nu e in firea lucrurilor…

    Apreciază

 1. ti-am inteles perfect toata retinerea pe care ai avut o in trecut, vis a vis de un barbat….desigur, pentru ca si eu am trecut si trec prin asa ceva….numai o femeie poate sa inteleaga in toata profunzimea….barbatii inteleg,desigur, in felul lor….eu nu am reusit sa inteleg, spre rusinea mea, nici acum, cum iubeste un barbat o femeie….nu neg,sunt barbati care iubesc, numai ca eu sunt, poate, prea, oarba….un barbat poate sa iubeasca in multe feluri o femeie, insa trebuie sa fie femeia potrivita pentru stilul acela de iubire….eu am cautat, ce e drept nu prea mult, si nu am gasit, nici acea iubire si nici acel barbat…

  Apreciază

 2. @esteora5 – aştept cu interes răspunsul unui bărbat. Pot doar să îţi spun că de multe ori, trebuie să trecem prin câteva experienţe care să ne facă să apreciem acel ceva care vine, atunci când vine. Ştiu doar că noi suntem foarte diferite de ei, şi ca mod de exprimare a sentimentelor, şi ca atitudine, şi ca mod de percepţie a anumitor întâmplări. Simţim diferit. Iubim diferit.

  Asta nu înseamnă că nu putem fi pe aceeaşi lungime de undă cu cel pe care îl iubim. Trebuie doar să învăţăm să ne acceptăm diferenţele şi să le iubim. Mai ştiu că atunci când un bărbat te iubeşte, ştii. Simţi. Şi te bucuri de tot ceea ce îţi oferă şi primeşti din partea lui.

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s