Ce te face pe tine frumoasă?

Nu frumuseţea ne face să iubim, ci iubirea ne face să vedem frumuseţea.

Știu că niciodată nu ți-a plăcut zâmbetul tău. Întotdeauna ai încercat să zâmbești cât mai puțin și să râzi cât mai silențios. Știu că niciodată nu ți-a plăcut sunetul vocii tale înregistrat pe casetă. Ai luat telefonul în mână, ai început să cânți, apoi ai aruncat nervoasă telefonul pe pat. Întotdeauna ai ales să vorbești cât mai puțin, astfel încât să nu lași vocea să-i trădeze sentimentele tale celui care te asculta.

Știu că de multe ori nu ți-a plăcut trupul tău. Ori de câte ori ai urcat un picior pe cântar, ai răbufnit nervoasă și ai plecat. Știu că niciodată nu ți-a plăcut să porți haine strâmte sau scurte. Încă te înghesui în blugii tăi, alegi tricourile cele mai largi și teneșii cei mai confortabili.

Știu că niciodată nu ți-au plăcut  alunițele tale, ochii tăi și nici părul tău.  Ai vrut să ai niște trăsături frumoase, un corp perfect. Știu că vrei să fi perfectă, și totuși, nu faci nimic ca să ajungi perfectă. Știu că nu te atingi de machiaj, iar dacă o faci, doar într-o anumită măsură. Știu că nu alergi înnebunită să cumperi  hainele care sunt la modă.

Știu că nu încerci să pari importantă în fața celor din jurul tău și nici nu încerci să râzi de o persoană pentru a primi atenția celorlați. Știu că alegi ca drumul tău să fie liniștit. Îți pui căștile în urechi și privești pe geam.

Știu că  găsești o bucurie în a citi și te fascinează mirosul foilor îngălbenite. Știu că nu încerci să ajungi populară. Îți petreci serile acasă, în pat, cu căștile în urechi, telefonul în mână, şi cartea pe burtă. Știu că nu-ți place să ieși în cluburi și nici nu ești familiarizată cu petrecerile. Știu că nu-ți place să fi în centrul atenției, mai ales în a celor cunoscuți.

Știu că ești timidă și tremuri ori de câte ori vorbești în public. Știu că tu crezi că ai niște trăsături simple, ce nu merită să fie numite frumoase. 

Te-ai uitat vreodată în sufletul tău? Ai privit vreodată vreodată dincolo de imperfecțiunile tale? Te-ai gândit vreodată la ele ca la niște calități, embleme ale personalității tale, părți speciale din tine, doar ale tale?

Ești tânără, și te rog să nu-i asculți pe cei care-ți spun că viața merită trăită, pentru că ceea ce fac ei nu se numește viață, ci bătaie de joc. Ești deșteaptă, și te rog să nu-i asculți pe cei care-ți spun că adrenalina e totul și cărțile nu sunt bune de nimic, pentru că în câțiva ani, ei vor uita numărul globulelor roșii pe care-l avem în corp, dar tu nu vei uita titlurile cărților pe care le-ai citit de-a lungul timpului.

Ești frumoasă, și te rog să nu asculți următoarele lucruri: Oglinda, cântarul și societatea. Ei aleg doar merele cele mai strălucitoare din copac, merele care deși de un roșu aprins, sunt ticsite de viermi. Uneori, merele cele mai frumoase și dulci, sunt cele care au îndurat prea mult frig, vânt sau oameni care încercau să le dea jos din copac. Toată lumea le ignoră, nu le vor, le strivesc.

Și totuși mereu va exista o persoană care să vadă aceste mere, să le adune de pe jos, să le spele și să le pună frumos într-un coș. Iar acum ştiu că uneori avem nevoie de acel om care să ne întindă mâna şi să ne te ridice de jos, să ne pună pe picioare, să ne spună toate lucrurile pe care nu le vedem și pe care încercăm să le ignorăm. Dar mai presus de toate, este important să credem aceste lucruri.

Pentru că fiecare om, aşa cum este el construit, poate fi orice, poate fi totul!

awoken_in_a_dream___ii_by_autumn_ethereal-d3atuem

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s