Lumină şi fiorul unei prezenţe

El, aşa cum este, scoate la iveală tot ce e mai frumos în mine. Eu ştiu să dau sens gândurilor lui vagi. Atunci când reuşesc să le prind. El le dezvoltă pe ale mele. Îl aprind. El mă face să curg.

În fiecare zi descopăr în mine mai multă dragoste pentru el. Ţi s-a întâmplat să tremuri înfiorat atunci când simţi o imensă bucurie?

Lumină şi fiorul unei prezenţe. Simt spaţiu, puritate, extaz, intensitate şi o profundă unire. Am ştiut atunci că nu aveam nevoie de dogme ca să comunic cu el, aveam nevoie doar să trăiesc, să iubesc şi să ascult.

Cele mai mari legături vin atât de simplu! În acel prim moment am simţit legătura unică, tăcută, deplină, care îmi dădea sentimentul măreţiei vieţii şi al limitelor omeneşti.

M-am născut femeie. Ca să iubesc bărbatul din el în modul cel mai suprem. M-am născut într-o pace adâncă şi o bucurie imensă dincolo de toate necazurile mele omeneşti, depăşind durerea şi tragedia.

Această bucurie am simţit-o în dragostea de bărbat şi în creaţie, împlinite în legătura trainică şi permanent strânsă.

Mi-am petrecut cea mai mare parte a vieţii îmbogăţind cât am putut aşteptarea lungă, a marilor evenimente care mă umplu acum atât de profund, încât sunt copleşită. Acum înţeleg neliniştea cumplită, sentimentul tragic al eşecului, adânca nemulţumire. Aşteptam.

Acesta e ceasul expansiunii, al trăirii adevărate. Tot restul n-a fost decât pregătire. Ani de pândă neliniştită. Iar acum, acestea sunt zilele pentru care am trăit. Şi să fiu conştientă de asta, atât de deplin conştientă, asta e ceva aproape de nesuportat pentru un om.

Fiinţele omeneşti nu pot suporta cunoaşterea viitorului. Pentru mine, cunoaşterea prezentului e la fel de ameţitoare. Să fii imens de bogat şi să ştii asta.

tumblr_m9ztdsirLG1rn3jhgo1_500

Reclame

12 comentarii

  1. Tot ca fapt divers, in text nu se compara supremul cu un altceva. Ca să = pentru a. Si apoi, cand scrii, poti scrie ce doresti, si cum doresti. Contează mesajul. Zic aşa, ca fapt divers.

   Apreciază

 1. Hai sa iti spun ce simt citind si facand puzzle din ceea ce cunosc despre tine: pentru a sti sa te bucuri cu adevarat de ceea ce ai, trebuie sa fi cunoscut suferinta la nivel inalt. Adevarat este ca dupa durere vine bucurie. Bucura-te de tot ce simti si scrie-ne si noua, sa putem spera ca durerile noastre se vor apropia de sfarsit. Curaj sa avem.
  Un articol frumos si de admirat frumusetea sentimentelor ce curg din el.

  Apreciază

  1. Asta fac, Kamy. Vreau să cred că perioada durerilor a trecut, sau cele ce vor veni, vor fi mult mai mici decât cele ce au fost. Împart bucuria şi trăirile mele cu voi, cei care le înţelegeţi şi simţiţi odată cu mine.

   Apreciază

   1. Multumim de împarteala. E o bucurie sa te citesc si sa inteleg totul in functie de realitatea mea care, cred ca seamana, pe undeva cu a ta.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s