Rautatea este mucegaiul sufletului

Singurul lucru de care m-am temut și mă tem întotdeauna, singurul lucru în fața căruia am rămas un om dezarmat, ca înaintea unui ceva necunoscut, îngrozitor, e răutatea.

Prostia, prostia simplă, prostia ordinară, prostia pe care o întâlnești pe toate cărările, nu mi-a părut niciodată periculoasă.

Pentru ea găsesc întotdeauna mijloace de luptă. Răutatea, însă, scăpa oricăror arme. Ea e unirea profundă a celei mai de jos prostii cu tot ce are omul mai sălbatic și mai vechi, mai neînfrânat în porniri.

În fiecare zi mă rog ca oamenii să se cearnă. Merităm să fim înconjurați numai de oameni buni și iubitori.

Omul are o singură inimă şi în această singură inimă încape şi bunătatea şi răutatea. Uneori, iese la iveală bunătatea, alteori răutatea. După împrejurări.

N-am învăţat niciodată să urăsc. Nici măcar nu am încercat. N-am învăţat nici să plătesc cu aceeaşi monedă strâmbă, nici să întorc spatele şi să plec atunci când cineva a avut nevoie de mine. Sunt momente în care rămân mută în faţa răutăţilor oamenilor din jur.

Uneori mă consumă, alteori nu. Pentru că sunt om, totuşi, îmi permit să mă gândesc o fracţiune de secundă la ce ar însemna să afişez aceeaşi răutate, deşi a mea nu ar fi sinceră şi nici n-ar porni din suflet.

Azi mi-a spus să îmi îndrept gândurile bune către oameni şi să fac bine. Are dreptate. Gândind rău atrag rău şi acumulez energie negativă, de care chiar nu am nevoie.

Probabil că oamenii care poartă răutatea-n sânge vor realiza cândva (poate prea târziu) cât rău şi-au făcut lor şi celor de lângă ei, adoptând o atitudine plină de venin.

Iisus a tămăduit orbirea ochilor, dar nu a putut tămădui orbirea răutăţii. Orbirea răutăţii nu are leac dar are pedeapsă.

Orice fiinţă, ca şi omul, se naşte plin de bunătate, pregătit pentru o viaţă şi o luptă cu el înşuşi. Omul , aşa cum îi dictează sufletul, cum îi este inima, îi este şi fapta.

Inchei cu un citat:

Mă dezgustă omul rău când spune o vorbă bună. – Menander

blonde-girl-wreath-flowers-red-and-yellow-hd-wallpaper

 

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s