Tatuaj pe glezna stângă

Au fost ani care au trecut. Au plecat nepăsători. Sufletul a aşteptat şi de atâtea dureri s-a aplecat. Am suflet plăpând dar viu şi frumos colorat. Ştii, îmi dau seama că el, aşa firav, plăpând cum este, creşte într-o lună cât cresc alte suflete într-un an. Chiar şi atunci când norii grei se adună, el împrăştie lumină.

Te-aş iubi în fiecare zi mai mult decât o fac azi. Pentru că nu caut în tine bărbatul ideal pe care îl visam cu ani în urmă. Nu aş fi geloasă nici că eşti cel mai frumos sau cel mai râvnit, pentru că la braţul tău mă simt eu cea mai frumoasă şi cea mai invidiată femeie din lume.

Te-aş iubi în fiecare zi mai mult pentru că nu eşti perfect dar eşti perfect pentru mine şi viaţa este mai frumoasă decât mi-aş fi imaginat-o vreodată. Te-aş iubi mai mult pentru felul în care m-ai înveli noaptea şi pentru grija ce mi-o porţi în fiecare dimineaţă.

Te-aş iubi în fiecare zi mai mult pentru pasiunea pe care o pui în ceea ce faci, pentru ambiţia ta, şi sunt mândră pentru faptul că sunt iubită de un bărbat ca tine. Te-aş iubi în fiecare zi mai mult pentru că iubeşti la mine lucruri de care eu nu am fost conştientă niciodată, şi sunt lucruri pentru care nu m-a iubit nimeni până acum.

Frumuseţea mea este în ochii tăi. Sunt recunoscătoare vieţii că te-am întâlnit. Şi le mulţumesc oamenilor care m-au făcut să plâng în drumul meu spre tine. Te-aş iubi în fiecare zi mai mult pentru că iubirea ta mă face să fiu mai bună. Şi îmi este de ajuns.

E rece afară dar mi-e  tare cald în suflet. Port pe umeri îmbrăţişările tale. Zâmbete care trădează speranţa din privire. Mi-am oglindit trupul şi sufletul în ochii tăi şi te-am luat cu mine în vise. Am ales o pată de culoare pentru sufletul tău. Aceeaşi gamă de nuanţe a unor scoici aduse de mare. Ştii, scoicile alea. Şi forma acelei scoici ciudate care se mi se aşează blând pe deget.

Chiar dacă îţi admir exteriorul, probabil ştii că te simt din interior. Şi te păstrez acolo, în suflet. Te ţin în palme şi te mângâi în fiecare dimineaţă.

M-ai găsit şi mi-ai oferit clipele şi un râs de copil,  acel râs al copilăriei risipite. Uneori mi-e dor să alerg desculţă pe poteci necunoscute. Pe retină mi se derulează filmul nostru pe-un fundal color. Adaug imagini şi compun poveşti.

Nu îţi caut atingerea, zâmbetul, mângâierea, pentru că le port tot timpul cu mine şi mă bucur de ele fără să mă văd nevoită să ţi le cer.

Am mii de vise, mii de sentimente şi de rime pe care le împart cu tine.

Aseară, ca în toate celelalte seri, m-am aşezat lângă lună. Parcă o văd mai mare şi mai impunatoare de fiecare dată. Am privit jocul de lumini apoi mi-am îndreptat privirea spre lume.

Şi te întreb: ce culoare are dragostea?

tumblr_mc665eejc61qljvtko1_500

Reclame

14 comentarii

  1. Asta era despre o dragoste de tip erotic ? Ca din cuvintele din articol eu initial crezusem ca e descrisa o dragoste a unei mame fata de copilul ei. Nu ca ar fi gresit sa se tatueze si asta pe glezna, insa ramasesem oarecum uimit-nedumerit de fotografii dupa aia, ca nu intelegeam despre ce era vorba, ba chiar mi/am inchipit o clipa ca e poate ceva legat de mama unui baiat care il vede ca se insoara acuma si isi rememoreaza vremurile din trecut cand era mic si avea grija de el, adica zau, tot un sentiment matern, asa de mandrie dar si de nostalgie, de fericire amestecata asa cu tristete pe care imi inchipui ca il resimte mama unui baiat in ziua in care acesta se decide sa se casatoreasca…probabil cu o fata, ca in cazul meu, daca ma decid sa ma casatoresc cu un baiat, cred ca mama mea va fi 100 % fericita nu nostalgica, probabil pt ca oi avea pe altcineva de care sa ma tin scai si sa-l barai la cap de atunci inainte in loc de tot pe ea, dar, asta e caz special minoritar, insa eu ma gandeam asa mai in general comun literar cand citeam ce era scris mai sus. Zau, nici prin gand nu mi-a dat, efectiv, citind asa acest artiol de la inceput pana la sfarsit, ca putea fi un articol legat de un tatuaj inspirat de o dragoste erotica ! Dar poate asa iubesc femeile pe barbati atunci cand ii iubesc ceva mai profund si pe termen lung, asa in stil matern modificat ? Zau, NU fac misto…dar efectiv ramasesem interzis pt ca articolul mi se paruse chiar exemplar de frumos asa ca si cum ar fi scris de o mama fata de fiul ei, si cand colo, zau,am avut o adevarat surpriza ! Dar am ramas si oarecum nedumerit ! Plus m-am si speriat oarecum ! Ca eu, sincer, as fi total ingrozit ca o femeie sa ma iubeasca asa ca mama mea. (Desi, ma rog, eu sunt si mai nevricos din fire, adica nu e nevoie de prea multe senzatii sau impresii asa, ca sa ma speriu,plus am si ADHD, adica e posibil sa nu fi citit prea atent si la modul mai mult asa superficial.)

    Apreciază

    1. Rudolph, zau daca pricep cum ai inteles tu ca era vorba de un articol scris de o mama pentru copilul ei. Nu, e vorba de mine si iubitul meu.

      Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s