Scrisoare pentru fiica mea

In fiecare dimineață te privesc pe ascuns și sunt mândră pentru faptul că am ales să te aduc pe lume. Chiar dacă mulțimea de probleme și griji scoate din mine câte un oftat răzleț, zâmbetul tău mă topește și atunci chiar știu că viața este frumoasă.

Mi-aș dori să citești aceste rânduri într-o zi în care îmi vei putea înțelege cu adevărat cuvintele. Să le lași să-ți pătrundă în suflet și să te bucuri de ceea ce vei citi, cu emotie, poate.

Mi-aș dori să înveți să trăiești echilibrat iar toate zbaterile tale să treacă repede, fără să lase urme adânci în suflet. Cu siguranta, voi avea timp să observ cum vei prinde aripi și cum vei astupa colțurile cenușii ale vieții. Cu dragoste și căldură.

Aș vrea ca, peste ani, să creezi o legătură strânsă cu Dumnezeu. Sa-I vorbești, căci El e intotdeauna acolo, pentru tine. Afișeaza-ți temerile și împarte-i din durerea ta. Vei primi răspunsuri neașteptate și vei găsi în tine puterea de a ierta și de a uita, atunci când va fi momentul oportun.

Iubește oamenii așa cum sunt. Nu încerca să îi schimbi sau să îi modelezi după bunul tău plac, ci primește-i în viața ta exact așa cum au fost construiți. Prinde-i de mână și oferă-le umărul tău atunci când îl caută.

Eu te iubesc pentru ca vreau să te iubesc, căci ești o parte semnificativă din mine. Încerc să îți arăt cât mai des acest lucru pentru că știu mai bine decât oricine că un copil are nevoie de dragoste, atașament, afecțiune, mult mai mult decât de o haină scumpă sau o prăjitură delicioasă.

Te iubesc dincolo de orice limite, cu blândețe și grijă, cu instincte de fiară amestecate cu duioșia pe care o crești în mine.

Vei auzi poveștile mele, cântecele mele, dorințele mele, și te voi lăsa să iei din fiecare exact ceea ce consideri că îți va fi de folos. Vei primi sfaturi de la mine în măsura în care mi le vei cere.

Voi păși în viață alături de tine și te voi ajuta să urci fiecare treaptă a vieții, lăsându-te să te sprijini de mine, atunci când vei avea nevoie de un punct de reper. Voi fi acolo, lângă tine in momentul în care îți vei croi propriile trasee în viață.

Azi mă bucur de faptul că timp de 5 ani ți-am fost și scut și înveliș. Timpul a trecut fulgerător. Și va mai trece.

La mulți ani!

Cu dragoste,

Mama.

raza

Reclame

15 comentarii

 1. La mulți ani Evei. Și mamei ei. 🙂 Să fiți sănătoase și toate visurile să vi se îndeplinească. Și să vă bucurați una de alta mulți, foarte mulți ani, de aci înainte. 🙂

  Apreciază

 2. La mulți ani amândurora! Și când simți că e greu, recitește cu răbdare acest articol. Ori de câte ori va fi nevoie. Vei vedea că va ancora în tine esența lui, dându-ți starea de bine pe care ți-o dorești în fiece clipă. Până când chiar va deveni parte din fiecare parte din tine, chiar și din părțile tale care intră uneori în conflict. Din dorința lor de autoapărare, nu din altă cauză. Dar tu vrei să fii din ce în ce mai fericită. Și vei fi, Ruxandra!

  Apreciază

 3. Doctore, iti multumesc pentru aceste cuvinte frumoase! Sa fie asa cum spui, si sa fiu! Sa fie fericit fiecare om care are sufletul plin de iubire, si nu numai. Voi reciti ce am scris, in momentele grele. Ce-mi doresti mie iti doresc si eu tie. 🙂

  Apreciază

 4. Fiecare copil este un dar minunat pe care o femeie il face vietii. Fiecare copil este o minune care lumineaza viata unei femei care a indraznit sa daruiasca viata. Sa fii fericita copila caci frumoase ganduri iti vegheaza drumul prin viata!

  Apreciază

 5. Să-i vorbeşti mamei tale, micuţule boţ, atunci când îţi va fi, să-i taci,
  să-i încălzeşti pieptul, atunci când i se va părea că orice braţe sunt spini,
  să-i înveleşti sufletul cu bucuria-ţi că-ntr-o zi naşterea ta a fost întru mir şi desfătare a drumului încolţit pe margini de iubire…La mulţi ani!

  Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s