Scrisoare de ramas bun

Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă și mi-ar dărui o bucățică de viață, probabil că n-aș spune tot ceea ce gândesc, însă în mod categoric aș gândi tot ceea ce zic.

Aș da valoare lucrurilor, dar nu pentru ceea ce valorează, ci pentru ceea ce semnifică. Aș dormi mai puțin, dar aș visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut în care închidem ochii, pierdem șaizeci de secunde de lumină. Aș merge când ceilați se opresc, m-aș trezi când ceilalți dorm.

Dacă Dumnezeu mi-ar face cadou o bucățică de viață, m-aș îmbraca foarte modest, m-aș întinde la soare, lăsând la vederea tuturor nu numai corpul, ci și sufletul meu. N-aș lăsa să treacă nici o zi fără să le spun oamenilor pe care îi iubesc, că îi iubesc.

Oamenilor le-aș demonstra cât se înșală crezând că nu se mai îndrăgostesc când îmbătrânesc, neștiind că îmbătrânesc când nu se mai îndrăgostesc! Unui copil i-as da aripi, dar l-aș lăsa să invete să zboare singur. Pe bătrâni i-aș învăta că moartea nu vine cu bătrânețea, ci cu uitarea.

Am învățat că toată lumea vrea să trăiască pe vârful muntelui, însă fără să bage de seamă că adevarata fericire rezidă în felul de a-l escalada. Am învătat că atunci când un nou născut strânge cu pumnul lui micut, pentru prima oara, degetul părintelui, l-a acaparat pentru totdeauna. Am invătat că un om are dreptul să se uite in jos la altul, doar atunci când ar trebui să-l ajute să se ridice.

Spune intotdeauna ce simti și fă ceea ce gândesti.
Dacă aș ști că asta ar fi ultima oara când te voi vedea dormind, te-aș îmbrătișa foarte strans și l-aș ruga pe Dumnezeu să fie păzitorul sufletului tău. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oara cand te voi vedea ieșind pe ușă, ti-aș da o imbratișare, un sărut și te-aș chema înapoi să-ti dau mai multe. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, aș inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data și inca o data pana la infinit.

Nu mi-aș asuma, in mod prostesc, gândul că deja știi.

Intotdeauna exista ziua de mâine și viata ne dă de fiecare dată alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar dacă cumva greșesc și ziua de azi este tot ce ne rămane, mi-ar face placere să-ti spun cât te iubesc, că niciodată nu te voi uita! De aceea, nu mai aștepta, fă-o azi, întrucât dacă ziua de maine nu va ajunge niciodată, in mod sigur vei regreta ziua când nu ți-ai făcut timp pentru un suras, o imbrătișare, un sărut și că ai fost prea ocupat ca să le conferi o ultima dorintă.

Să-i mentii pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cât de multă nevoie ai de ei, iubește-i și tratează-i bine, ia-ti timp să le spui imi pare rău, iartă-mă, te rog și toate cuvintele de dragoste pe care le știi. Nimeni nu-și va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.

Cere-i Domnului tăria și intelepciunea pentru a le exprima. Demostrează-le oamenilor cât de importanti sunt pentru tine.

1184966_600860763270819_1531158461_n

Reclame

2 comentarii

  1. Mi-au placut randurile scrise… Oarecum sunt fara cuvinte insa uitandu-ma in spate, la propria-mi viata si la sumedenia de intamplari ce mi-au fost date sa le traiesc ajung sa spun si eu mai sigur pe mine ca niciodata ca ziua de azi (acum-prezent) e cea mai importanta. Ceea ce va urma e doar imaginatie iar ce a fost deja se poate numi amintire… Uneori ajunge sa-mi fie frica pentru ziua de maine dar o astept cu nerabare, pentru ca si daca m-as opune, n-as putea schimba nimic intr-o lume in care fiecare clipa inseamna milioane de lucruri… Putini insa mai apreciaza ziua ce le e data cu bune si rele…

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s