Dacă eram, aş fi fost…

♥ să ne jucăm puţin..

Ştiu, a mai circulat jocul ăsta pe bloguri, dar l-am văzut postat recent de cineva şi m-am gândit că n-ar fi rău să scriu şi eu câteva idei.  În seara asta m-am lăsat certată de Javra, nu-i pot spune altfel pentru că şi deoarece nu-i cunosc numele, aşa că mă văd nevoită să-i folosesc numele de scenă. Scriu cu MAJUSCULE, după cum se observă. Şi nu, nu am ţipat.

Doar am vrut să fie evident. Tot în seara asta m-am uitat la un film. E vorba despre Danny the dog.  Sau Unleashed, ca văd că în unele părţi cu numele ăsta apare.

Din momentul in care Bart l-a smuls pe Danny de langa mama lui, l-a tratat intotdeauna ca pe un caine, dresandu-l, practic, pentru atac. Danny reprezinta astazi arma lui absoluta, gata, la primul ordin, sa se arunce asupra oricui, fara a-i lasa nici cea mai mica sansa. Rupt de lume, Danny nu are de ales, trebuind sa accepte acceasta existenta de animal, pana cand, din intamplare, il intalneste pe Sam, un orb care isi castiga existenta acordand pianine. Continuarea aici.

Acum să ne întoarcem la joc, leapşă, sau cum vreţi să îi spuneţi.

 • dacă eram un anotimp, eram vară. Pentru că-mi place soarele şi marea. De câte ori am plecat de la mare, aş fi vrut să pot să iau un pic din aroma ei, să-mi rămână albastrul, nemărginirea ei, şi o fărâmă de lumină.
 • dacă eram o lună, eram aprilie. Pentru că atunci s-au deschis uşi, suflete, gânduri, dorinţe, ambiţii. E luna în care zilele sunt frumoase, răcoroase, nu foarte călduroase, e luna în care mi se arată primăvara exact aşa cum o ştiu şi îmi place.
 • dacă eram o zi a săptămânii, eram sâmbătă. E ziua în care mă trezesc zâmbind, plină de energie, e ziua în care îmi revine pofta de scris, e ziua în care aştept om drag şi tot ziua în care am timp să mă uit la filme.
 • dacă eram o parte a zilei, eram dimineaţa. Dimineaţa este crăpătura prin care se strecoară lumina zilei. Dimineaţa îmi place mirosul de cafea, ascultat muzică în surdină, dimineaţa îmi place să scriu sau doar să visez.
 • dacă eram o virtute, eram bunătatea. Şi-aş fi dat şi altora din ce aş fi avut eu, pentru a face abstracţie, macar un timp, de toate răutăţile lumii. Aş fi fost ispită insuficientă dar aş fi ştiut să scot la lumină calităţile şi să iubesc şi defectele.
 • dacă eram o planetă, eram Soarele. Că el încălzeşte, alintă, ademeneşte, ispiteşte. Unii pictori transformă soarele într-o pată galbenă, alţii transformă o pată galbenă în soare.
 • dacă eram lichid, eram apă. De mare. Albastră. Aş fi ajuns până la ţărm şi m-aş fi întors înapoi, aş fi fost caldă şi i-aş fi lăsat pe oameni să se joace sub privirile mele.
 • dacă eram o stare a vremii, eram briză. sărată. şi vântul de la apus s-ar fi simţit puternic. Aş fi însorit zarea şi i-aş fi învăţat pe alţii zborul..
 • dacă eram un sentiment, eram iubire. Pentru că iubirea dă valoare sufletului nostru. Pentru că nu este atât de important să fii iubit, cât să iubeşti tu cu toată puterea şi toată fiinţa.
 • dacă eram un gest, eram zâmbet. Pentru că zâmbesc mult. Râd mult. Îmi place să râd, să mă bucur. Îmi place să am oameni fericiţi lângă mine, care ştiu să preţuiască fiecare moment.
 • dacă eram un sunet, eram muzică de pian. Degetele ar fi atins suav fiecare clapă iar muzica ar fi fost pansament pentru suflet. De multe ori, sufletul cântă.
 • dacă eram o culoare, eram roz. Pentru că e o culoare vie, veselă, optimistă.
 • dacă eram o parte a corpului, eram ochii. Prin ei pot vedea tot ce mi se arată. Şi întotdeauna ochii şi privirile sunt poarta către suflet. Ochii sunt partea cea mai sinceră dintr-un om.
 • dacă eram un drog, eram Cola.  Ahhh, e un viciu mult prea păcătos. Dar mai ales pe vremea asta atât de caniculară, mi se pare o plăcere nevinovată.
 • dacă eram o materie la şcoală, eram limba şi literatura română. Pentru că încă din primii ani de şscoală, am iubit gramatica limbii române, apoi m-am ataşat iremediabil de literatură. Pe care o savurez şi astăzi.

Dacă eram…dar nu sunt!

vika_by_Old_York

Reclame

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s