Latura critica din oameni

ăsta-i post scris la repezeală. nu-mi aranjez cuvintele frumos şi nici nu încerc să scriu mai mult decât trebuie. ziua asta a fost mişto. a început cu treburi prin casă, uns cu cremă copil care are varicelă, aşteptat om drag care mi-a gătit ceva picant şi delicios, văzut continuarea unui film care n-a mai ajuns la final, aţipit câteva minute între două replici importante, ţinut în braţe şi ascultat bătăile unei inimi, iar pe seară o plimbare care cel puţin mie mi-a făcut bine. mai adaug amintiri la albumul preţios.

copila mea creaţă şi frumoasă, e plină de bube. are mîncărimi, păr îmbâcsit şi miroase toată a mentol.

ultimile două nopţi au fost catastrofale. în prima n-am închis un ochi, am stat să iau temperaturi, să ung trup fragil cu cremă şi să strang la piept o copilă care se chinuia din cauza unei boli specifice vârstei. în a doua noapte m-am trezit din oră în oră să mai adaug mentol pe locurile sensibile şi să spun poveşti ca să adoarmă fata mea creaţă.

să-ţi mai spun ceva. fac eforturi. multe. uneori supraomeneşti. încerc să-mi spun că în orice situaţie trebuie să-mi păstrez calmul. că nu rezolv nimic enervându-mă, ci doar îmi cresc pulsul inutil.

482457_526648637385930_1207892980_ndar, la naiba, nu am cum să nu mă enervez când am atâţia savanţi în jur. oameni care dau sfaturi dar care nu ştiu să le urmeze pe ale lor. mă ia cu lehamite când văd cum unii ştiu să-i critice pe alţii, dar când se uita în oglinda din faţa lor, aia stă să se crape. mie nu-mi place să critic. şi nici să fiu răutăcioasă gratuit, în repetate rânduri. sunt omul care spune ce are de spus, dar care nu loveşte fără un motiv real. de atotştiutori sunt sătulă.

aşa că tac, îmi văd de viaţă şi-i ignor pe ăştia de le dă inteligenţa pe-afară.

Reclame

5 comentarii

 1. Se spune că apariția fiecărui om în viața noastră e o lecție în sine. Îmi spun mereu asta cănd întâlnesc oameni care nu-mi plac și mă calmez, mă întreb ce trebuie să învăț din povestea respectivă și merg mai departe. Uneori reușesc ușor, alteori mă poticnesc…

  Apreciază

  1. Inteleg. Eu acolo ma refeream la oameni care critica, dar care poarta ochelari de cal si nu observa greselile lor. Trist ca e acei oameni fac parte din familie. Asta face situatia si mai dureroasa.

   Apreciază

   1. Cunosc situația. Dar tot ca pe-o lecție o iau. Realizez cât de mult învăț din asta, cât de mult îmi sporește mie atenția pe iertare și pe recunoștință, în general. Nu spun că reușesc de fiecare dată. Dar apreciez, ocolesc, mă abțin, mă corectez și observ.

    Apreciază

Trimite-mi un gând:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s